Први део радова завршен и код Радомировића, наставак следеће године.

Кренули су радови и у дому породице Радомировић! Ову многочлану породицу посетили смо пре неколико месеци, када смо посећивали угрожене породице у новопазарском крају.

Хуманитарна организација Срби за Србе породици је припремила зидове за кречење, одрађене су шпалетне око прозора и попуњене су рупе. Купљен је ламинат, врата и затвориће се излаз на горњи спрат, што ће мајстори урадити у току следеће године када планирамо и да се уведе вода у кући, поставе олуци и одраде тротоари. Укупна вредност овог дела помоћи износи 326.356 динара.

Подсетимо, село Долац у ком живи породица Радомировић, налази се близу Дежеве. Као и у доста села Рашке области, посегнули су људи за изнуђеним решењем, како би оставили себи потомке. Живорад је оженио супругу Вере, коју је довео из Албаније. Имао је отац Живорад стално запослење, рађали су се дечаци Велибор (12), Марко (11) и Огњен (9), што га је подстакло да уложи велики труд и да изгради себи и својој новооформљеној породици кућу. Међутим, брзо су ствари кренуле у лошем смеру. Имали су Радомировићи и четврто дете, син Огњен је имао своју секу близнакињу Олгицу. Са свега годину и по дана, 2014. године, догодила се трагедија, када је Олгица несрећним случајем прогутала веће зрно кукуруза, након чега се угушила.

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим донаторима који су учествовали у овој акцији помоћи!