Први хуманитарни догађај у Рудовцима (видео)

У суботу 09. јула од 18 часова, на терену за кошарку Спортског центра Рудовци у организацији Друштва за спорт, рекреацију и забаву – Спортски центар Рудовци и хуманитарне организације Срби за Србе организован је по први пут хуманитарни турнир у баскету 3×3 и Тројка из блока! Прикупљено је 67.000 динара путем котизација екипа, котизација за брзо шутирање тројки, кутија за добровољне прилоге и рад кафића.

Велика посећеност турнира, преко 200 људи који су допринели да атмосфера на турниру остави све без даха. Укупно 16 екипа у баскету 3×3, из Београда, Аранђеловца, Лознице, Рудоваца, Лазаревца, борило се пехар по куп систему. На крају резултат је био следећи:
  1. Школица спорта Соко
  2. Локал Бар Лозница
  3. Спортски центар Рудовци

Што се тиче пријава у брзом шутирању тројки пријавило се укупно 44 шутера. Након првог дела такмичења када су учесници шутирали тројке са три позиције, уследио је финални део где је у конкуренцији шест најбољих тројкаша редослед победника био следећи:

  1. Владимир Васић
  2. Иван Степановић
  3. Ђорђе Симић
Сви победнили били су награђени пехарима, медаљама, али и дипломе. Такође и све организације које су подржале и помогле да се турнир реализује добиле су захвалнице. Захваљујемо се и медијским спонзорима ТВ Пруга и Праве новине.
Такође се захваљујемо свима који су дошли, узели учешће, дали прилог, подржали, промовисали и помогли да овај догађај успе. Посебна захвалност иде екипи која је организовала турнир. Поздрављамо све до следеће године!