Први Пикадо из блока одржан у Шиду

У недељу 8. марта окупио се велики број хуманих људи у добро познатом шидском пабу The Tall Man у жељи да кроз забаву уз први Пикадо из блока допринесу прикупљању новчаних средстава за оне којима је то најпотребније. У тој намери су и успели, Шид мали град, а великог срца прикупио је 58.030 динара и 35 евра.

Хуманитарну организацију Срби за Србе протојереј Милан Пршић парох шидски дариовао је иконом Светог Николе на свечаном ручку добродошлице.

На самом турниру у пријатној атмосфери уз добро дружење вођена је битка између 36 такмичара за прва три места која су награђена пехаром и медаљама. Победници су:

  1. Дејан Радошевић
  2. Душан Брекић
  3. Марко Сарић

По завршетку такмичења, учесници су прошетали до графита посвећеном нашем  страдалном народу у Црној Гори са жељом да им пошаљу поруку подршке у очувању православних светиња. Порука у виду бакљаде спроведена је у сарадњи са пријатељима из Београда, Новог Сада и Бачке Паланке, а забележена је из ваздуха захваљујући сниматељу Александру Роману.

Још једном велико хвала свим учесницима, власнику паба The Tall Man, особљу, организаторима, гостима и свима који су на било који начин допринели реализацији овог хуманитарног догађаја!