Први Пикадо из блока у Кљајићеву

У уторак 27.јула у бифеу „Река“ у Кљајићеву одржан је први Пикадо из блока у овом војвођанском месту који је привукао више од 50 такмичара и публике који су желели да буду део једног лепог спортског хуманитарног догађаја који је за циљ имао прикупљање новчане помоћи за најугроженије српске породице где год се оне налазиле.

Иако је догађај био заказан за 19 часова, добар део учесника је дошао у локал раније како би „наместио руку“ за такмичарски део турнира. Прогнозирање победника, међусобно пецкање у спортском духу били су део загревања за главни део такмичења.

Организатор овог догађаја Зоран Зобеница каже да му је драго што је успео да организује први овакав догађај у Кљајићеву. „Са организацијом сам се први пут сусрео пре пар година и одма имао сам жељу да један такав догађај организујем у месту одакле сам. Драго ми је да је све супер прошло и надам се да ће овакви догађаји заживети и у местима око Кљајићева.

Једна од чланова хуманитарне организације Срби за Србе Светлана Свобода каже да је организација од свог основања 2006.година прикупила преко 6,6 милиона евра и помогла 2700 породица широм Балкана. „Као идеју ТРОЈКА ИЗ БЛОКА до сада је од 2012. године организовано више од 1000 различитих турнира у градовима широм света на чак три континента. Радује нас што смо први пут у Кљајићеву и што видимо да се одазвао велики број суграђана. Верујемо да је ово само почетак хуманитарних дешавања у овом месту.“

На крају, као најбољи се показао и шездесетдвогодишњи Негован Петковић, који је дошао чак из Футога како би присуствовао овом догађају. Његов пут до финала био је поплочан неизвесним и узбудљивим победама. Како каже организација је била на врхунском нивоу и увек ће се одазвати оваквим догађајима. „Драго ми је што сам победио, а организацију Срби за Србе ћу увек подржавати свим срцем и доћи ћу сигурно опет ако овакви догађаји буду организовани у Кљајићеву или околини“.

Другопласирани био је Милош Тркуља, док је треће место освојио Ненад Петковић такође из Футога.

Оно што је најважније на турниру је сакупљено 46.780 динара који ће бити искоришћени за помоћ онима којима је то најпотребније.

Препуни утисака такмичари и публика су наставили своје дружење у локалу правећи планове за нека наредна такмичења која ће овде бити организована. Захваљујемо се свима који су учествовали у реализацији првог догађаја у Кљајићеву.