13. јула 2016.

Први турнир у Смедеревској Паланци!

Први турнир у Смедеревској Паланци!
У суботу, 11. јуна по први пут је одржан спортско-хуманитарни пројекат Тројка из блока у Смедеревској Паланци. На турниру се за шутирање тројки пријавило преко 80 такмичара, а скупљено је 82.447 динара! Турнир је почео да живи месец дана пре свечаног отварања – прво га је најавио концерт КУД-а Абрашевић на коме је од продаје улазнице скупљено 23.500 динара, а затим су хумани рокери из паланачких бендова Командоси и Некудим са обреновачким бендом У змајевом гнезду на хуманитарном рок концерту скупили 18.910 динара! Од шутирања тројки прикупљено је 11.037 динара!

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2016/TrojkaIzBloka/SPalanka/sp2.jpgСнага уједињене Паланке усмерена је на помоћ социјално угроженој породици из овог питомог краја, а о свим детаљима ћемо вас обавештавати на сајту Тројке из блока. У Смедеревској Паланци недавно смо помагали осмочланој породици Тодоровић из села Водице, а најмлађи Тодоровићи били су наши специјални гости на првом турниру у Паланци!

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2016/TrojkaIzBloka/SPalanka/sp4.jpg

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2016/TrojkaIzBloka/SPalanka/sp6.jpghttps://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2016/TrojkaIzBloka/SPalanka/sp3.jpg

Јован, Лука и Стефан били су са нама на турниру и шутирали тројке и нису могли да сакрију одушевљење са великим бројем људи који су се окупили и са великом количином љубави и бриге коју су сви показали! Осмеси нису силазили са лица на теренима у Смедеревској Паланци, а цео догађај је оком камере забележила локална ТВ Јасеница и у свет послала слику уједињене борбе против неправде и сиромаштва!

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2016/TrojkaIzBloka/SPalanka/sp5.jpg

Три поносна спонзора подржала су турнир са по 7.000 динараСрђан колор, Рудник Д.О.О и ДМИНВЕСТ и један са 8.000 динара - Примашпед. Укупо 29.000 динара!

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2016/TrojkaIzBloka/SPalanka/sp7.jpg

На челу са паланачком гимназијом и директором Драганом Јоковићем и са интелектуалном и спортском елитом Смедеревске Паланке – Јовицом Радисављевићем, Душаном Гајићем, Ненадом Станојевићем, кошаркашем КК ,,Константин” из Ниша Гораном Остојићем и Дарком Лазићем, фудбалером ФК ,,Анжи” из Махачкале, одрађена је првокласна промоција догађаја и много људи је чуло за мисију помоћи Тодоровићима. Све ово имало је епилог на сјајном турниру који су технички подржали КК ,,Младост” и локални рок кафе ,,Балкан”.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2016/TrojkaIzBloka/SPalanka/sp10.jpg

Најбољи међу најхуманијим тројкашима Паланке били су Владимир Жарковић са 20 тројки, Ђорђе Вејновић са 19 и Јован Вуковић са 17 убачених кошева.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2016/TrojkaIzBloka/SPalanka/sp9.jpg

Све окупљене забављали су Газда Паја и Ујка Ђорђе, па је на тај начин по добром старом обичају заокружен још један спектакл Тројка из блока! Хуманост, спорт и забава показали су још једном да могу да решавају наизглед нерешиве проблеме!

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Srbija/2016/TrojkaIzBloka/SPalanka/sp1.jpg

Истински победници били су најмлађи Тодоровићи који су из свег срца навијали и бодрили такмичаре, помагали у скупљању лопти и отишли кући препуни утисака, сигурни да им је то један од најлепших дана у животу! А дечији осмеси немају цену и све што смо радили до сада радили смо за ту благословену награду! Наставићемо да помажемо Тодоровиће и друге социјално угрожене породице, а о свему ћемо уредно извештавати на нашем сајту! Деца су наша будућност! Будите и ви део Тројке из блока!

Повезане вести

Коментари