Прво донаторско вече у Чачку за породицу Бешански!

Хуманитарна организација Срби за Србе у сарадњи са прослављеним српским кошаркашем и репрезентативцем Алексом Аврамовић организује прво донаторско вече у Чачку, у уторак 20. јуна са почетком од 19 часова у хотелу Royal Residence (Булевар Ослобођења 101).

Циљ прве донаторске вечери у Чачку је прикупљање средстава за адаптацију куће породице Бешански која има шесторо деце из Дучаловића покрај Чачка, као и за изградњу бунара у њиховом дворишту. Додатно прикупљена средства биће усмерена и за помоћ Народним кухињама на Косову и Метохији. Циљ пројекта је 50.000 евра.

Родитељи Иван и Ивана, деца Марија (9), Филип (8), Павле (7), Урош (5), Сара (4) и Магдалена (1), најбоље осећају услове живота у којима живе. Просторије у којима бораве пуне су влаге, па се мало теже дише, што посебно смета Марији која има бронхитис и астму.

Волела бих да зидови не буду црни и не смрде на буђу – да могу да дишем! – рекла нам је Марија своју највећу жељу.

Иако је Иван вредан домаћин, запослен у једној фирми која се бави производњом машина за паковање производа, тренутно нису у ситуацији да реновирају кућу.

Гости ће имати прилику да чују девојчицу анђеоског гласа Павлину Радовановић из Ораховца и музички ансамбл Фенечки бисери који је освојио срца свих присутних на донаторским вечерима у Београду и Новом Саду 2022. године. Након тога следи модна ревија Gufo wear и хуманитарна аукција, док ће забавни део вечери улепшати Ана Кокић и Playground бенд. Програм вечери водиће истакнута млада глумица Драгана Мићаловић.

Пријаве за донаторско вече: donatorskovece@srbizasrbe.org или +381 62 607 893цена улазнице 100 евра или више, број места је ограничен. Улазница за донаторско вече се може обезбедити кроз донацију на рачун Хуманитарне организације Срби за Србе бр. 160-279491-71, са напоменом „Донаторско вече Чачак” или на самом догађају.

Хуманитарна организација Срби за Србе већ пуних 18 година пружа помоћ за социјално угрожене породице и заједнице широм Балкана, током којих је прикупила 11,9 милиона евра донација и са њима обезбедила вредну материјалну помоћ за више од 3.000 породица које заједно броје 14.500 деце, као и помоћ за више од 100 пројеката који су за циљ имали помоћ читавим заједницама. Организација Срби за Србе носилац је Ордена Светог Саве од 2015. године. Све информације о раду организације потражите на www.srbizasrbe.org.