Раичевићима са Пештера, купљен плац од породице Којовић, како би им се саградила нова кућа!

За крај године, стижу нам добре вести и из Сјенице где смо присуствовали неуобичајеном сплету, сада можемо да кажемо, срећних околности. Најпогоднији плац за изградњу нове куће породице Раичевић, нашли смо одмах до породице Којовић којој смо изградили кућу пре годину дана!

Плац породице Којовић, испуњава све неопходне услове да би се Раичевићи преселили са Пештера, где су далеко од цивилизације живели у тешким условима. Током обиласка плаца са породицом, још једном смо имали прилику да се дружимо и са Којовићима, па смо овај дан провели у веселој атмосфери, разговарајући о будућим плановима да ове две многочлане породице постану прве комшије.

Подсетимо, седам километара од пута, лошим макадамом, кроз шуме и преко брда, долази се до последње куће у селу Блато у којој своје детињство, заједно са родитељима Србиславом и Стојном, проводи четворо деце. Мирослав (16), Миљана (14), Вања (12) и Радослав (10) до школе иду 11 километара у једном правцу. Прелепа и сурова природа своју неукротивост највише показује током јесењих и зимских месеци када је породици и најтеже за живот.

Раичевићи испред старе брвнаре у којој живеСоцијална помоћ од 20.000 динара представља једини извор прихода, па се труде да храну за своје потребе обезбеде обрађујући земљу. Имају девет оваца, шест кокошака, пет крава и једног коња, па је нова локација идеална како би наставили са чувањем стоке.

Трошкови куповине плаца од 1.13 хектара износе 587.000 динара.

Акцију помоћи породици Раичевић настављамо следеће године, када нам временски услови буду омогућили да у селу Трешњевици подигнемо још једну СзС задужбину!

Рачуни и потврде финансиране помоћи