Разговори о доброчинству у Швајцарској

Хуманитарна организација Срби за Србе из Швајцарске организовала је уз благослов Епископа Аустријско-Швајцарског г. Андреја у Лозани 29. и Цириху 30. априла предавања на тему “Доброчинство“, а за ту прилику као гост из Србије је допутовао ђакон Ненад Илић, редитељ филмова “Св. Николај Српски“, “Ава Јустин“, серије “Литургија“, “Икона“ и “Константиново наслеђе“, а објавио је и неколико књига. Захваљујући прилозима чланова, пријатеља и гостију прикупљено је укупно 1.118 швајцарских франака донација за помоћ угроженим породицама широм Балкана.

Кроз предавања на тему доброчинства и добротворног рада, Хуманитарна организација Срби за Србе желела је да представи и колико је могуће приближи свој рад Србима у Швајцарској, а тиме уједно и подигне свест о потреби помагања ближњима, а највише угроженој деци у отаџбини. Ђакон Ненад Илић је кроз себи својствен начин обогатио и уобличио читаву идеју у својим беседама, а гости су могли и да поставе питања и предлоге у току вечери.

 Ђакон Ненад Илић у Лозани

На предавањима у Лозани и Цириху приказан је свим гостима и филм поводом 10 година рада и деловања организације Срби за Србе што је посебно одушевило људе који су се по први пут сусрели са нашом организацијом.

Управо како би кроз дела доброчинства покренули наш народ у Швајцарској, организација Срби за Србе покренула је акцију “Пет по пет за лепши дечији свет“ у коју планирамо да укључимо 5.000 донатора који ће се претплатити на 5 франака донације сваког месеца кроз трајни налог у својој банци.

Донација јесте симболична али управо има за циљ да окупи велики број људи који желе да на скроман начин допринесу позитивним причама и лепим делима за помоћ угроженим породицама.

 Ђакон Ненад Илић у Цириху

Сви присутни гости су могли да се послуже богатом трпезом коју су с’љубављу припремили чланови наше организације.

 Срби за Србе Швајцарска са о. Мирославом и ђаконом Ненадом

Посебну захвалност упућујемо свештеницима о. Богољубу и о. Мирославу, који су подржали први у низу скупова наше организације са циљем да на конкретан начин покренемо наш народ у дијаспори на доброчинство.