Реновирана кућа и набављена механизација за најбрижнијег оца у Србији!

Да постоји награда за најпожртвованијег и најбрижнијег оца у Србији, Живадин Делић из Дубља код Богатића био би у ужем избору. Отац какав се ретко среће, потпуно сам одгаја чак осморо деце!

Иако је био суочен са свим тешкоћама од када је њега и децу напустила жена, како нам је рекао током прве посете – воља да се бори за своју децу га је одржала, а донатори Хуманитарне организације Срби за Србе умели су то да цене и подрже његову борбу на прави начин.

Укупна вредност помоћи износи 1.658.200 динара, а породици је урађена фасада, замењен кров, сређени плафони, купљен сетвоспремач, тракторске гуме, четири лежаја, шпорет на дрва и веш машина.

Некад и сад

Подсетимо, Живадин је очувао чак дванаесторо деце, од којих су једанаест његова биолошка деца. Четворо њих успело је да се осамостали и данас имају своје породице. Са њим, остало је њих осморо: Драган (29), Милутин (24), Милојко (22), Драгана (18), Милица (16), Драгољуб (13), Живана (11) и Неда (9).

Живадин се бави земљорадњом која представља главни извор прихода породице. Имају хектар и по своје земље и изнајмљују хектар или два на годишњем нивоу. Углавном сеју кукуруз, јечам и жито.

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим људима доброг срца који су учествовали у овој акцији!

Рачуни и потврде финансиране помоћи