Са Космета поздрави од пријатеља

Угроженим породицама централног Косова чланови НВО „Мајка девет Југовића“ су у петак уручили помоћ, која је донација ХО“ Срби за Србе“ и њихових дoбротвора, а састоји се из куповине покућства за најугроженије на КиМ. Акцију води ХО „Срби за Србе“, уз сарадњу са нашом организацијом, где наша организација проналази угрожене породице, и ова акција траје дужи период. У претходном периоду овом акцијом је обухваћено преко 50 најугроженијих породица на КиМ. Овога пута помогнуто је седам породица које живе у најтежим условима.

Породице којима је уручена помоћ су:

Породица Миловановић из села Доња Гуштерица, овом приликом им је уручен шпорет на дрва. Породица Крстић из села Горња Гуштерица, овој породици је уручен кревет и машина за прање веша.Породица Алексић из Грачанице, уручен кревет и шпорет на дрва. Породица Максимовић, такође из Грачанице, уручен кревет и машина за прење веша. Породица Станојевић из Сувог Дола добила је машину за прање веша. Породица Јолић из села Кузмин надомак Косова Поља, уручен електрични шпорет и кревет. Породица Димитријевић такође из села Кузмин добила је машину за прање веша, електрични шпорет и кревет.

Треба рећи да, наведене породице живе без икаквих примања и у веома тешким условима, па им је и поред ове помоћи потребно помагати и даље. НВО „Мајка девет Југовића“ се труди да им помогне колико је у могућности, али неможе помоћи свима, па зато апелује на све који желе да помогну овим породицама и њима сличним, да се обрате нашој организацији за директан контакт са породицама.

НВО„Мајка девет Југовића“ се захваљује ХО “Срби за Србе” на подршци коју пружају нашој организацији и самом српском народу на КиМ. Оваквим акцијама дају до знања свима нама на Косову и Метохији да нисмо сами, да упркос свим недаћама, има неког ко жели да помогне како би нам олакшао опстанак на овим просторима.

ХО ”Мајка 9 Југовића”