Саднице за две породице у Далмацији

У склопу Божићне акције која је за циљ имала помоћ породицама на подручју Крајине, Хуманитарна организације Срби за Србе у сарадњи са удружењем „Жене Косовске долине“ из Далмације помогнуте су две породице набавком садница ораха. Породицама  Берић коју чине родитељи Богдан и Радмила и деца Ђорђе  (17), Милош (13) и Бојан (8) и Ченић коју чини самохрана мајка Данијела са ћеркама Анђелом (17) и Анастасијом (14) уручено је уз помоћ поменутог удружења по 30 садница ораха. Овим малим пројектом ове две породице започеће процес узгајања ораха, како би на тај начин омогућили себи додатне приходе, а самим тим и својој деци извеснију будућност. Укупна вредност помоћи износила је 1.035 евра.

 Три генерације породице Берић испред свог дома

Захваљујемо се удружењу „Жене Косовске долине“ на пруженој подршци у оквиру наше традиционалне Божићне акције и позивамо све заинтересоване да се својим наменским прилозима придруже пројекту обнове просторија напуштене основне школе у селу Риђане које ће ово удружење користити за своје активности након обнове и санације.

 Саднице ораха

 Породица Берић са обезбеђених 30 садница ораха

Хуманитарна организација Срби за Србе активно припрема велику традиционалну Васкршњу акцију на подручју Крајине, где ће у плану бити помоћ за око двадесетпет породица и подршка за два пројекта која ће бити на корист већем броју деце и људи из тих крајева.

 Анастасија и Анђела са баком и мајком Данијелом

 Породица Ченић са обезбеђених 30 садница ораха

Позивамо све људе добре воље да се укључе и прилозима помогну пројекте Хуманитарне организације Срби за Србе који имају за циљ да помогну социјално угрожене вишедетне српске породице широм Балкана.

Рачуни и потврде финансиране помоћи