30. августа 2017.

Савановићима је потребна помоћ!

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе недавно су обишли дванесточлану породицу Савановић из Ивањске код Бањалуке. Млади и храбри Жељко (36) и Сузана (32), у времену када се људи одлучују да имају једно или двоје деце, решили су да оснују велику породицу. Они су поносни родитељи чак десеторо деце: Драгане (14), Викторије (13), Немање (10), Милане (8), Иване (7), Жељке (5), Милана (4), Сунчице (2), и близанаца Лане (1) и Ненада (1).
До недавно су живели само од дечијег додатка у износу од 140 конвертибилних марака, а од скоро отац Жељко се запослио у месари, где зарађује 600 КМ, што много значи овој породици, али је и даље недовољно за све њихове потребе.
Савановићима највећи проблем представља то што је кућа у којој живе у власништву државе, односно локалне пољопривредне школе. На то иде и дуг за струју од 1.000 КМ, који сами не могу да плате, и кредит од 2.500 КМ који су подигли за најосновније животне потребе.
Проблемима ту није крај. У кући немају воду, па онда можете да замислите како је тешко да деца увек буду уредна и чиста, а све ствари опране. Кревети у којима спавају и ормани у којима држе ствари су одавно пропали, па би то хитно требало набавити за Савановиће.
Савановићи се боре колико могу, мајка брине о деци, отац ради, а држе и краву, која је сада стеона, козе и кокошке, па увек имају млека и јаја, а обрађују и башту за своје потребе. Дакле, спремни су да засуку рукаве и својој деци обезбеде оно најпотребније за одрастање.
Као и много пута до сада, једној вишедетној српској породици је потребна помоћ како би стала на ноге и скроз преузела судбину у своје руке. Вредни Жељко и Сузана то заслужују, а вашим донацијама то врло брзо и може да буде остварено!
ЈОШ РАЂАЈУ МАЈКЕ ЈУГОВИЋЕ! ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!

Повезане вести

Коментари