Савршена Тројка из блока у Кладову

У четвртак 23. јула на теренима ОШ ,,Вук Караџић” у Кладову организована је прва ,,Тројка из блока”! Турнир су спровели у дело Хуманитарна организација Срби за Србе и Кошаркашки клуб ,,Ђердап Кладово”, а Кладово је одговорило на најбољи могући начин – преко 1.500 људи је дошло на терен, пријавило се преко 150 људи да шутира тројке, и скупљено је 201.660 динара и 30 евра! Ове невероватне бројке дошле су након огромног рада и труда невероватних људи из Кладова! И то није крај! Очекују се и уплате Општине Кладово, као и још неколико привредних субјеката из овог града великог срца. Увек се можете кладити на Кладово да ће да уради праву ствар!

 Спорт и хуманост: Бојан Божановић, председник КК ,,Ђердап Кладово”

Помоћ скупљена кроз спортско-хуманитарни пројекат намењена је породици Николић из села Сип крај Кладова који имају седам кћери и који живе у јако тешким условима за одрастање. Ми ћемо покушати да их уверимо да све ово није сан, да су окружени дивним и племенитим људима који ће покушати да им на најбољи могући начин помогну, а сви детаљи у вези са акцијом биће благовремено објављивани на сајту ,,Тројка из блока”. Кладово је одлучило да реши један велики проблем, и направили су велики турнир – спектакл који је почео интонацијом химне Републике Србије. Након тога окупљенима су се обратили Младен Матијашевић испред Хуманитарне организације Срби за Србе и Божановић Бојан, председник Кошаркашког клуба ,,Ђердап Кладово” који је, након говора, са кошаркашем Немањом Крстићем шутевима званично отворио турнир.

 Немања Крстић свечано отвара турнир у родном Кладову

 Жеља и мисија: питомци КК ,,Ђердап Кладово”

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује поносним спонзорима, донаторима и техничким спонзорима, као и срчаним волонтерима који су допринели да турнир у Кладову буде један од најуспешних турнира спортско-хуманитарног пројекта ,,Тројка из блока”. Велики успех за велику мисију ,,Тројке из блока”! КК ,,Ђердап Кладово” је у Кладову окупио заиста велики број добрих људи који су помогли на сваки могући начин – спонзори, донатори, технички спонзори, волонтери Црвеног крста, Мото-клуб Кладово, КУД ,,Полет”, Удружење љубитеља природе ,,Дивљина”, волонтере на терену који су били питомци клуба… Највећу финансијску подршку турниру пружио је поносни спонзор Rhine Danube Sheepyard износом од 100.000 динара, а остали спонзори – My Trendy Phone 12.ооо динара и Agrar10.000 динара. Донатори у Кладову са по 6.000 динара били су Кафаница Elite и Comi-Prom, Cafe Zero3.000 динара, Lord Cafe2.000 динара и кафана ,,Како је суђено” и Casa Romaneasca са по 1.000 динара. Велико хвала уваженим спонзорима и донаторима!

Атмосфера на турниру је показала какво је расположење владало у Кладову међу људима – то се показало и у броју људи који су дошли на турнир и у броју људи који су га пре, а који ће га и после подржати. Очекују се уплате Општине Кладово, фирми ,,Текијанка” и Conal-Group, као и синдиката ,,Слоге” и синдиката ХЕ ,,Ђердап”, која је за сам дан турнира обезбедила и озвучење на терену. А јако озвучење је било стварно потребно, пошто су момци из мото-клуба Кладово имали посебан концерт у једном делу терена одакле су показивали звучне могућности својих машина. Званични DJ ,,Тројке из блока” Сале Л из ТХЦ Ла Фамилије je сјајно одговорио избором музике за све који су се окупили на турниру, а чак је понекад и смањивао да би се чуло како ,,свирају” моторциклисти. Сјајна забава у Кладову! Момци и девојке из КУД ,,Полет” су одлучили да сви заједно шутирају тројке у исто време, што је донело много смеха у публици, као и када је Стефан из ТХЦ Ла Фамилије одлучио је да остави микрофон и покуша да отме лопту најбољем кошаркашком фристајлеру Немањи Блажићу Трикују. Боре и Стефан су подржавали и позивали све да шутирају, духовито коментаришући шутеве и музичко надигравање. Позвали су и Ујка Ђорђа да одрепује своје песме на паузи између шутирања, а онда су у једном тренутку позвали све да поздраве девојчице и мајку породице Николић који су дошли на терен да поздраве и захвале окупљенима на свему и због превеликог узбуђења брзо су, дирнути и пуни утисака, отишли.

 Најмлађи Николићи са мајком и пријатељима из Кладова

 Стефан ТХЦФ и Трики у надигравању

 Најмлађа публика на турниру

Магија ,,Тројке из блока” у свом најбољем издању у Кладову!  Турнир се наставио, све док нису проглашени најбољи, све док није Иван Нојиновић убацио највише тројки и освојио златну медаљу и пехар ,,Тројка из блока – Кладово”. Сребрна медаља припала је Лазаревић Александру, а бронзана Вукашину Цветковићу. Ови момци били су најбољи шутери, а сви људи на турниру били су део једног од најбољих турнира ,,Тројка из блока”! Део атмосфере можете видети на сликама на званичној фејсбук страници спортско-хуманитарног пројекта ,,Тројка из блока”! Хвала свима у Кладову!

Будите и Ви део ,,Тројке из блока”!

 Најбољи шутери у Кладову