Шест милиона евра прикупљене помоћи за бољу будућност угрожених породица! (видео)

Хуманитарна организација Срби за Србе прикупила је од новембра 2005. до фебруара 2021. године 6 милиона евра донација којима је у претходних 16 година обезбеђена вредна помоћ за преко 2.700 социјално угрожених породица које заједно броје више од 13.500 деце широм Балкана.


Од првог милионског корака за који је било потребно скоро девет година, до шестог који је дошао за нешто више од пола године, Хуманитарна организација Срби за Србе наставила је да корача ка постављеном циљу – да свако српско дете има нормалне услове за живот!

Уз слоган – Деца су наша будућност, ка заједничком циљу кренуло је и преко 40.000 донатора из Србије, региона и света који неуморно, из месеца у месец, допремају вредну хуманитарну, материјалну и економску помоћ за социјално угрожене породице широм Балкана.


Захваљујући оваквој подршци, велики број породица данас живи у својим топлим домовима, деца спавају у новим креветима, имају купатила, белу технику, струју, воду, кровови више не прокишњавају. Много је деце која су по први пут добила своју собу, радни сто, плакар, играчку или рачунар. Створени су услови за правилан психо-физички развој неколико хиљада деце, што на најбољи начин показује значај хуманитарне мисије коју смо покренули.Поред директне материјалне помоћи породицама, у више наврата помоћ је пружана и народним кухињама, амбулантама, породилиштима и болницама, вртићима, основним и средњим школама, сеоским заједницама и другим институцијама које су намењене већем броју људи, посебно у срединама где је опстанак српског народа доведен у питање. Такође, помогли смо логистички и на друге начине реализацију и многих других акција чија вредност премашује више стотина хиљада евра.

На крају, упућујемо захвалност свим приложницима, волонтерима, медијима, члановима и пријатељима Хуманитарне организације Срби за Србе који су у последњих 16 година новчаним прилозима, слободним временом, братољубљем и добротољубљем изградили поверење у заједнички добротворни рад.

Позивамо све да наставимо даље јер је још више породица које са надом чекају на нашу братску руку помоћи!