Шесторо деце у једној соби спојеној са кухињом – време је да мукама породице Јешић дође крај!

Породица Јешић из Пријепоља већ дуги низ година муку мучи због нерешеног стамбеног питања. Вечито пред опасношћу да остану на улици. Некада давно живели су старом и напуштеном избегличком центру, а од тада се „сељакајуˮ из куће у кућу које су добијали на коришћење од Центра за социјални рад или које су изнајмљивали. Ниједна од тих кућа није имала адекватне услове.

Породицу данас чине самохрана мајка Данијела и деца Милован (20), Миљан (19), Срђан (15), Александар (12), Данка (10) и Дарко (8), а отац Ненад је преминуо прошле године након година мукотрпног живота и борбе с болестима.


Ненад је увек желео најбоље за своју породицу, али није нам се дало. Напустио нас је пре него што је остварио своју и нашу највећу животну жељу – да имамо своју кућу, навела је мајка Данијела.

Да је куповина кућа једино решење за ову породицу евидентно је чим се прекорачи праг њиховог тренутног дома који плаћају 50 евра месечно. Њих седморо скучено живе у једној омањој дневној соби и још једној просторији у којој су спојени спаваћа соба и кухиња!

Го бетон и лоша столарија део су ове суморне слике којом су они задовољни, јер само за горе знају!


Социјалну помоћ више не примамо пошто смо брат и ја од скоро пунолетни, па кажу да сад можемо да радимо и зарадимо. Реалност је, нажалост, да за нас сталног посла нема. Ја радим кетеринг кад има нека сахрана, а брат се труди сезонски да заради неки динар – изјавио је син Миљан.

Јешићи кућу, упркос немаштини, одржавају уредном и чистом. Реч је о финој породици која завређује подршку. Нова нада на њиховим лицима појавила се недавно посетом чланова Хуманитарне организације Срби за Србе:


Јешиће познајемо још од 2011. године. У неколико наврата смо помогли скромнијом помоћи. Још тада је било приче о куповини куће, али као још увек мала организација нисмо били у могућности да преузмемо такав пројекат у потпуности на себе. Чули смо да је прошле године отац Ненад преминуо. Јако нам је жао што није дочекао да скући своју породицу јер знамо колико снажно је то желео. У остваривању тог циља омеле су га бројне животне недаће. Иако у тешкој ситуацији и иако им је требало и даље много тога, увек је знао да цени раније добијену помоћ. Јављао се да честита све празнике и све разговоре с нама почињао с питањима о здрављу чланова организације и наших породица. Нека почива у миру, а ми ћемо се потрудити да за његову децу остваримо његов сан – пристојне услове за живот – рекао је Стефан Јечменица из организације Срби за Србе.

Позивамо све добре људе да нам помогну у прикупљању донација за куповину куће за породицу Јешић. Хајде да им омогућимо да започну једну нову животну етапу у којој више неће имати бојазни да сваког тренутка могу остати на улици!