Широм света прослављена слава Свети Василије Острошки

Хуманитарна организације Срби за Србе прославила је широм света своју славу Светог Василија Острошког. Представници организације из Србије, Републике Српске, Сједињених Америчких Држава, Швајцарске, Канаде, Немачке, Аустрије, Норвешке и Црне Горе, окупили су се у својим парохијама и пресекли славски колач и освештали жито.

У Србији слава се обележавала у Београду. Као и претходних година окупљање чланова, волонтера и пријатеља било је у Храму Светог Симеона Мироточивог.

Представници организације у Црној Гори, заједно са пријатељима и волонтерима окупили су се под Острогом. Након литургије, славски колач пресекао је епископ будимљанско-никшићки и администратор Митрополије црногорско-приморске Јоаникије. Такође, представници организације окупили су се и у Цркви Светог Василија Острошког у Херцег Новом, како би са осталим верницима прославили празник.

У Републици Српској чланови, волонтери и пријатељи окупили су се у Храму Светог пророка Илије који се налази у Приједору, Храму Светих Апостола Петра и Павла који се налази у Бијељини и на Палама у Цркви Успења пресвете Богородице.

У Цириху чланови, волонтери и пријатељи организације окупили су се у Храму Успења Пресвете Богородице.

Канадски огранак Хуманитарне организације Срби за Србе, и ове године, прославио је славу у Храму Сабора српских светитеља у Мисисаги. Кумови славе били су Ема, Ана, Сања и Саша Маљукан.

Kao и прошлих година, место славског окупљања чланова, пријатеља и волонтера немачког огранка било је у Храму Васкрсења Господњег у Франкфурту и у Цркви Светог Кирила и Методија у Нирнбергу.

У Сједињеним Америчким Државама обележавање славе организовано је у Цркви Светог Николе у околини Чикага и у грчкој Цркви Светог Елефтерија на Менхетену.

Црква Светог Василија Острошког у Ослу била је место молитвеног окупљања и обележавања славе норвешког огранка наше организације.

У Парохији Светих Кирила и Методија у Грацу, аустријски огранак заједно са пријатељима и волонтерима организације обележио је славу.

Молитвама Светог Василија Острошког настављамо са нашим добротворним радом!