Сладак успех палачинки у Канади

У недељу, 15. маја, 2016. године, ХО Срби за Србе Канада су били домаћин трећој Палачинка журци у Српском центру у Мисисаги, Онтарио. Преко 300 људи је дегустирало укусне палачинке, чаврљајући са старим и новим пријатељима и подржало вредну ствар: да се прикупи новац за породицу којој је потребна помоћ. Захваљујући великодушности донатора, скупљено је $5,841.00, да се помогне породица Стојковић, самохрани отац Милорад са троје деце: Тамара (8), Милош, (7) и Јелена (6), из села Партеш, Општина Гњилане на Косову и Метохији. Новац прикупљен на Палачинка журцу, као и додатних $2,600.00 претходно прикупљених донација са слава и других донација из ове године, што је укупно $8,441.00 из Канаде биће упућено за помоћ породици Стојковић.

Све је тимски рад

Припрема успешног догађаја зависи од тимског рада, а наш тим је био изузетан! Захваљујући читавој војсци добровољаца, од помоћи у кухињи до тима за чишћење, акција је прошла беспрекорно. Посебну захвалност дугујемо нашим свештеницима на подршци, Управном одбору парохије Светог Саве из Торонта за коришћење сале, као и Колу српских сестара за коришћење кухиње. Посебну захвалност дугујемо нашим великодушним спонзорима и помагачима:

  • Дана Мишчевић
  • Радио програм Равна Гора (Бранка и Миленко Ђуровић)
  • Новине (Ивана Ђорђевиђ)
  • Српска
  • Торонто Телевизија ( Милан Чобанов – продуцент)
  • Вести (Горана Глигоревић)
  • САН (Весна Недић)
  • Томас Макачек – фотограф
  • Немања Трбојевић – видеограф
  • Јован Лукић

 Велику захвалност упућујемо драгим волонтерима

ХО Срби за Србе Канада је добила статус добротворне организације

Палачинка журка је била разлог за славље и из још једног разлога – председница ХО Срби за Србе Канада, Ангелина Рачић је објавила да је само неколико дана раније стигла одлука да је одобрен захтев СЗС Канаде за статус добротворне организације у Канади. Овај нови статус ће у великој мери помоћи у прикупљању средстава за пројекте организације.

 Представнице Хуманитарне организације СРБИ ЗА СРБЕ у Канади 

Срби и палачинке су добитна комбинација! Позивамо Србе и из других заједница да организују своје добротворне акције и тиме помогну напоре ХО Срби за Србе. Ко зна? Можда су палачинке у Хамилтону, Виндзору, Витбију, Нијагара Фалсу, Киченеру/Ватерлоу укуснији од оних у Мисисаги!!!

Једно је сигурно: што више новца прикупимо, што више новца донирамо, гласнија ће бити порука нашим људима у Отаџбини, који се боре да преживе: да их чујемо, да их видимо и да их нисмо заборавили!

Радујемо се следећој, четвртој Палачинка журци у 2017. години.

КАД СЕ СРБИ ОКУПЕ, ДЕШАВАЈУ СЕ ДОБРЕ СТВАРИ!

ЖИВЕЛИ!!!