Смуковима уручена ротациона косачица

Акција помоћи породици Смуков из Добринаца код Руме, једна је од најзначајнијих хуманитарних акција које је наша организација успешно реализовала у 2018. години.

Подсетимо се, након наше прве посете, упознали смо се са оцем Душком, мајком Александром, ћеркама Николином (17) и Иваном (17) и сином Александром (14). Ћерке од рођења имају хемипарезу, Ивана је и слепа и креће се тако што се вуче по поду, а сину су због тумора одстрањена оба ока.

Све животне тешкоће Смукови су побеђивали својом ведрином и надом да ће и за њих доћи бољи дани. Уз помоћ донатора који су препознали њихову борбу, прошле године, породици Смуков обезбеђена је помоћ у виду скидања старог и постављања новог крова, куповине веш машине, машинe за сушење веша,
пресе за балирање сена и столице за љуљање.Оно што је остало, била је ротациона косачица, коју смо породици Смуков уручили ове године. Вредност помоћи износи 108.000 динара.

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим донаторима који су помогли да акција помоћи породици Смуков буде успешно завршена.

Рачуни и потврде финансиране помоћи