СПО(Ј)И и СЗС на отварању изложбе

У среду 6. априла 2011. године у галерији „КоКо“ у Бечу отворена је изложба уметничких дела српске уметнице, госпође Ангелине Андровић Градишник, која живи у Немачкој. Ово је већ друга презентација уметничких дела госпође Ангелине Андровић Градишник у Аустрији, пошто је у фебруару 2011. године излагала 16 великих слика на међународном сајму савремене уметности у Инсбруку, и представља увод у изложбу која ће се у организацији Омладинског удружења СПО(Ј)И и наше организације одржати између 2. и 6. маја у Бечу. У галерији „КоКо“ биће изложене слике у великом формату под називом „Schönes, wie das menschlich Wahre“. Назив изложбе је цитат српског филолога и великог пријатеља Гетеа, Вука Стефановића Караџића (1787 Тршић/Србија – 1864 Беч/Аустрија), а који је цитиран по писму посвећеним Гетеу из збирке песама под називом „Народне српске пјесме“, коју је Караџић објавио 1853. године у Лајпцигу. Стари српски песник написао је писмо посвећено Гетеу под називом „An Goethe“ управо у Бечу где је и дуго живео и преминуо, тако да назив изложбе обухвата Србију, Аустрију и Немачку, а који је изражен у уметничким делима госпође Ангелине Андровић Градишник.У делима српске уметнице могу се често препознати композиције историјских догађаја српскога народа, пејзажа и разних структура, као и класични акти и портрети историјских личности, а који истовремено изванредно описују нашу уметницу. Након што је галериста, проф. Гинтер Кох кратким уводним говором поздравио бројне госте, уметницу и њеног супруга, свим присутнима обратила се госпођа Милена Карагаћа, културни аташе амбасаде Републике Србије у Бечу, која је свим гостима који су присуствовали отварању изложбе пожелела добродошлицу и успешно вече.Након тога изложбу је једним кратким предавањем о српској уметници и њеном стваралаштву отворио њен кустос, др Мартин Шмит из Оберурсела код Франкфурта на Мајни у Немачкој.Међу гостима су се нашли поред изасланика неколико амбасада, представника институција културе и четворочлане групе професора која је дошла у пратњи […]

У среду 6. априла 2011. године у галерији „КоКо“ у Бечу отворена је изложба уметничких дела српске уметнице, госпође Ангелине Андровић Градишник, која живи у Немачкој. Ово је већ друга презентација уметничких дела госпође Ангелине Андровић Градишник у Аустрији, пошто је у фебруару 2011. године излагала 16 великих слика на међународном сајму савремене уметности у Инсбруку, и представља увод у изложбу која ће се у организацији Омладинског удружења СПО(Ј)И и наше организације одржати између 2. и 6. маја у Бечу.

У галерији „КоКо“ биће изложене слике у великом формату под називом „Schönes, wie das menschlich Wahre“. Назив изложбе је цитат српског филолога и великог пријатеља Гетеа, Вука Стефановића Караџића (1787 Тршић/Србија – 1864 Беч/Аустрија), а који је цитиран по писму посвећеним Гетеу из збирке песама под називом „Народне српске пјесме“, коју је Караџић објавио 1853. године у Лајпцигу.

Стари српски песник написао је писмо посвећено Гетеу под називом „An Goethe“ управо у Бечу где је и дуго живео и преминуо, тако да назив изложбе обухвата Србију, Аустрију и Немачку, а који је изражен у уметничким делима госпође Ангелине Андровић Градишник.У делима српске уметнице могу се често препознати композиције историјских догађаја српскога народа, пејзажа и разних структура, као и класични акти и портрети историјских личности, а који истовремено изванредно описују нашу уметницу.

Након што је галериста, проф. Гинтер Кох кратким уводним говором поздравио бројне госте, уметницу и њеног супруга, свим присутнима обратила се госпођа Милена Карагаћа, културни аташе амбасаде Републике Србије у Бечу, која је свим гостима који су присуствовали отварању изложбе пожелела добродошлицу и успешно вече.Након тога изложбу је једним кратким предавањем о српској уметници и њеном стваралаштву отворио њен кустос, др Мартин Шмит из Оберурсела код Франкфурта на Мајни у Немачкој.Међу гостима су се нашли поред изасланика неколико амбасада, представника институција културе и четворочлане групе професора која је дошла у пратњи проф. др Димитрија Доброволског испред академије наука у Бечу, такође и чланови Омладинског удружења СПО(Ј)И и Хуманитарне организације „Срби за Србе“, који су својим присуством поздравили и подржали српску уметницу у одржавању изложбе у једном од највећих центара српске дијаспоре.

Изложба ће бити отворена за све заинтересоване љубитеље уметности до 21. априла 2011. године, сваке седмице од уторка до суботе између 17 и 21 часова.

Адреса је: Galerie KoKoMittelgasse 71060 Wien

Дела српске уметнице попут „Косово“, „Цар Лазар“ или „Борба“, која су директно везана за српску историју и културу и која нису изложена у галерији „КоКо“ можете видети на изложби „Austria meets Serbia“ коју организује Омладинско удружење СПО(Ј)И и наша организација у оквиру 1. БНИ између 2. и 6. маја у трећој вишој школи у Бечу: VHS LandstraßeHainburgerstraße 291030 Wien