Срби за Србе – Божићна акција у Нишу

Суочени са чињеницом да на стотинe хиљадa породица дочекује најрадосније празнике у немаштини и безнађу, а да десетине хиљадa деце никад не осете радост традиционалног даривања пакетића, Хуманитарна организација СРБИ ЗА СРБЕ и студентско – ученичко удружење „ОРНАС“ обрадовали су овог Божића седмочлане породице Кнежевић и Миливојевић из Ниша. Видео извештај погледајте ОВДЕ.

Прва на реду је била седмочлана породица Кнежевић, која се пре неколико година доселила у Ниш из Републике Српске и чији чланови због немара државних инситуција ни после четири година немају држављанство Републике Србије, па самим тим породица живи без икаквих примања, јер нема право на социјалну помоћ и дечије додатке. Чланови породице су родитељи Миодраг и Драгана и деца Милица (9), Димитрије (6), близнакиње Софија (3), Ксенија (3) и најмлађа Соња (1).  

Остављена на милост и немилост, ова породица дане пре Божића провела је у јако тешкој ситуацији. Овом приликом уручена им је помоћ која се састојала од основних животних намирница у износу од 7.644 динара. Такође захваљујемо се и грађанима Ниша, који су дали свој допринос, па су волонтери Хуманитарне организације Срби за Србе и чланови студентско – ученичког удружења „ОРНАС“ данима пре Божића достављали помоћ породици Кнежевић. Посебну захвалност дугујемо пекари „Трг“ и кафе – пицерији „Верона“ који су се такође прикључили овој акцији. 

Друга породица коју смо посетили, била је седмочлана породица Миливојевић, којој је од донација из пројекта „Тројка из блока“ у Нишу, реновирано купатило. Чланови породице Миливојевић су: отац Драгиша, мајка Мариола и деца Миодраг (11), Миљана (9), Милидар (7), Милунка (6) и Момчило (4). Ова породица такође живи у тешким условима, па је ово био добар повод да их посетимо, и обрадујемо децу великим пакетом кондиторских производа. 

Заједно са најмлађим Миливојевићима Позивамо све људе добре воље да и даље подржавају рад Хуманитарне организације СРБИ ЗА СРБЕ и на тај начин помогну и обрадују велики број деце којој је помоћ преко потребна.

ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!

 

Рачуни и потврде финансиране помоћи