Срби за Србе код Митића на Умци

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе су 22.02.2017. посетили шесточлану породицу Митић из Умке. Дочекали су нас осмеси најмлађих чланова Данице (6), Софије(4), Михајла(2), Николаја (4 месеца) и њихови родитељи Слободан и Јелена. Идиличан живот прекинуле су велике поплаве, са чијим последицама не могу сами да се изборе.

 Влага која почиње све више да се шири у купатилу

Митићи су некада живели у граду, а онда су одлучили да продају кућу и нешто земље и да се преселе на Умку. Планирали су мирнији живот и здравије окружење за своју децу. Слободан и Јелена, која је на породиљском, су запослени и породица се издржава од њихових плата. Вредним радом и трудом боре се да остваре своје снове, али су их у свему омеле велике поплаве 2014. године.

 Пукотине настале од подземних вода и кишнице

Кућа је, након поплава 2014. године, почела да има проблеме са водом и влагом. Подземне воде праве проблем јер се сливају са брда ка кући и како терен није издрениран праве проблеме, улегнућа и  пукотине на више места. Влага се врло брзо шири и уколико се не санира хитно, може да направи здравствени проблем најмлађим члановима породице.

 Пукотине настале од подземних вода и кишнице

Да би се зауставило даље пропадање куће потребно је урадити дренажу терена и санирати влагу. Позивамо вас да се укључите и помогнете Митићима да избегну даље пропадање куће.

 Породица Митић испред свог дома у Умци