Срби за Србе код Николића у Приједору

Чланови Хуманитарне организације СРБИ ЗА СРБЕ, посјетили су у недјељу 8. фебруара шесточлану породицу Николић из Приједора. За породицу Николић смо сазнали од братства манастира Клисина, који су нас и упознали са њима, те смо након недјељне литургије кренули ка дому Николића. Породицу Николић чине отац Данко и мајка Снежана и њихово четворо дјеце: Огњен (12), Андреа (6), Марина (3) и најмлађи Растко (1 годину). Приликом посјете увјерили смо се да је рјеч је о једној врло вриједној и ведрој породици.

 Тата Данко са ћеркицама Марином и Андреом

Отац породице Данко је родом из села Ракелићи код Приједора, а мајка Снежана из Младеновца. Упознали су се једном приликом кад је Снежана долазила код рођаке у Приједор, завољели и одлучили да започну заједнички живот. Дјецу се труде да одгајају у православном духу и недјељом редовно присуствују литургији.  Како сами кажу дјеца су највећи благослов од Господа и ако Бог да биће их још. Најстарији Огњен за сада једини иде у школу и одличан је ученик, а на јесен ће му се у школи придружити и сестра Андреа.

Николићи живе у свом стану у једном приједорском насељу. Стан су купили на кредит који имају да отплаћују још 14 година. Отац породице Данко је запослен и ради на техничком прегледу, а поред Данкове плате породица прима и дјечији додатак. Иако нису на рубу социјалне егзистенције, након што отплате рату кредита и плате режије, те прибаве основне животне намирнице, од примања им не остане много, тако да неке ствари морају да се рјешавају у дугом року. На питање о евентуалној помоћи, рекли су нам да се се уселили у празан стан и за намјештај и технику су морали да се сналазе. Много ствари су добили од породице и пријатеља, али како живе у малом стану и како намјештај није плански прављен често им фали простора. Кажу да би им највише одговарало да добију два кревета на спрат како би могли да направе двије одвојене собе за дјечаке и дјевојчице, те ћемо се у наредном периоду трудити да им то и омогућимо.

 Најмлађи члан породице Растко у мамином наручју

Морамо овдје још једном да похвалимо породицу Николић јер је заиста ријеч о правом драгуљу у данашње вријеме и прави је примјер како српска породица треба да изгледа и функционише уколико не желимо да нас ,,бијела куга“ избрише са географске и историјске мапе.

Такође, још једном ћемо позвати све људе добре воље да сходно својим могућностима подрже рад организације Срби за Србе и пруже потпору многим породицама којима је она потребна.

ДЈЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!

СЗС РЕПУБЛИКА СРПСКА