Срби за Србе на 6. фестивалу у Сиднеју

Сиднејска марина Дарлинг Харбор била је домаћин 6. фестивала српске културе 10. и 11. фебруара. Захваљујући организаторима фестивала и члановима Српског православног омладинског удружења SOYA, Хуманитарна организација Срби за Србе је по трећи пут имала прилику да се кроз засебан штанд представи аустралијским Србима, њиховим пријатељима и случајним пролазницима.

Поред великог броја фотографија деце и породица из хуманитарних акција, чији су аутори чланови наше организације Стефан Дрљача и Ђорђе Бојовић, изложена је и колекција фотографија српског монаштва и свештенства са Косова и Метохијe, под називом ”Вера”, чији је аутор такође Ђорђе Бојовић.

Од великог значаја је и чињеница да је велики број странаца, суштински врло неупућених у стварна дешавања на Косову и Метохији, имао прилику да се кроз изложена дела ближе упозна са ситуацијом и свакодневним животним борбама ових храбрих људи који несебично брину о средњовековним српским светињама и преосталом становништву у јужној српској покрајини.

Подстакнути истински емотивним мометнима забележеним на предстаљеним фотографијама, као и преданим радом организације СЗС документованим кроз годишње извештаје и транспаретним приступом на нашем сајту, посетиоци су кроз новчане донације подржали рад организације. Захваљујући евидентном ентузијазму посетиоца, на овогодишњем фестивалу прикупили смо донације у износу од $1,800!

Оно што је такође важно да напоменемо јесте да су сиднејски Срби директно подржали рад наше организације кроз куповину мајица СЗС, чија продаја финасира кључне трошкове функционисања организације.

Организација Срби за Србе изражава посебну захвалност Димитрију Грашару, председнику фестивала срспке културе у Сиднеју, и Илији Пераћу, председнику српског православног омладинског удружења SOYA.

Изузетно ценимо подршку коју су указали нашој организацији омогућивши нам поновно учешће на овом великом фестивалу. Тим поводом, као знак искрене захвалности, уручили смо им захвалнице ”за братску помоћ и подршку у хуманитарном раду.”

Велико хвала и свим волонтерима, који месецима несебично раде на овом и другим пројектима широм Аустралије. Хвала што кроз овакве активности представљате српску културу и нашу заједницу на овом континенту у најбољем могућем светлу.