Срби за Србе на фестивалима у Америци

Српска заједница у Америци, током летњих месеци користи прилику да организује фестивале, који су одлично место за дружење, промовисање српске традиције и културе, као и увек незаобиласних специјалитета из српске кухиње. Ови фестивали, под називом Србфест или Србијада, угостили су ове године Хуманитарну организацију Срби за Србе и омогућили нам да представимо нашу организацију свим заинтересованим посетиоцима ових фестивала.

Први Србфест којем смо присуствовали био је највећи и најстарији фестивал у Чикагу. Викенд, од 6. до 8. августа били смо на фестивалу чији је домаћин био је Храм васкрсења Христовог у Чикагу. Током ова три дана, били смо у могућности да се сретнемо и разговарамо са многим новим донаторима и пријатељима наше организације. На самом фестивалу укупно је сакупљено $ 2.710 донација.
Затим смо, од 3. до 5. септембра имали  част да на фудбласком турниру и културном фесту Србијада у Њу Џерзију имамо свој штанд са промотивним материјалом и екслузивним артиклима. Током два дана промовисања организације међу србима из свих делова америке, њени волонтери су прикупили новчана средства у износу од 1.520 долара. Захваљујемо се организатору Србијаде фудбалском клубу Уједињени Срби као и њиховом извршном директору Здравку Добријевићу на њиховој доброј вољи и филантропском духу који су исказали кроз бесплатно уступање штанда нашој организацији.

Трећи СербФест који смо посетили ове године одржао се у Фениксу, чији је домаћин Српска православна црква Свети Саве, одржао је свој 19. годишњи фестивал 5. и 6. новембра. Са преко 100 волонтера и преко 30 корпоративних спонзора, Свети Сава је током дводневног догађаја могао да угости преко 3.000 гостију. На фестивалу сте могли доживети и осетити српску културу од Теслине изложбе до етно хране и пецива, фолклорних наступа и уживо музике током целог дана. На самом фестивалу укупно је сакупљено $ 200 донација.

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим организаторима на позиву, као и свим учесницима фестивала који су на најбољи могући начин допринели да уз помоћ њихових донација помогнемо још више угрожених породица.