Срби за Србе на Мајевичком поселу

У суботу 6. новембра 2010. представници Хуманитарне организације Срби за Србе из Швајцарске посетили су у Уштеру „Посело Мајевичана“, које традиционално сваке године организује „Удружење Мајевичана у Швајцарској“ на челу са Миодрагом Лукићем, српским писцем који живи и ствара у Швајцарској.

Ову прилику искористили смо за промоцију наше организације, као и за продају мајица „Још рађају мајке Обилиће“. У договору са нашим домаћином господином Миодрагом Лукићем 5 франака од сваке продате мајице биће прослеђене за изградњу школе у селу Тобут у близини Лопара на Мајевици (Република Српска), а остатак од 15 франака биће утрошен у великој Божићној акцији наше организације на Косову и Метохији! На поселу су укупно продате 42 мајице по цени од 20 франака, укупна зарада је 840 франака (210 фр за школу и 630фр за акцију на Космету).

Овом приликом желимо да се захвалимо нашим домаћинима из удружења Мајевичана и господину Лукићу на гостопримству, као и свим Мајевичанима који су куповином мајице дали свој допринос нашем хуманитарном раду! С вером у Бога,Представник ХО Срби за Србе у Швајцарској, Душан Ђаковић