Срби за Србе на Палама у посети самохраној мајци Гавриловић

У Мокром поред Пала живи самохрана мајка Недица Гавриловић и њено троје дјеце – Сњежана (21), Ведрана (15) и Рајко (13 година). Недица је прије пола године остала без мужа Драгана који је након тешке болести преминуо.

Драган је имао девет година радног стажа, што значи да му је остала само година радног стажа, да би Недица могла остварити право на његову пензију и тако дјеци омогућити средства за живот. Сада са дјецом живи од 125 КМ дјечијег доплатка у шупи са једном просторијом. Немају ни прикључак воде него су шлауф кроз прозор пружили. Све ове невоље још теже падају јер је Рајко дијете са посебним потребама.

Родбина, комшије и мјештани су препознали невоље те породице и самоиницијативно су се организовали да тој дјеци помогну. Сњежану су прије пар мјесеци успјели запослити на бензијској пумпи. Није сталан посао али се она труди да буде вриједна па да можда остане за стално.

Мимо тога, покренута је акција да им се направи кућа. Многи приватници су се укључили у ту акцију новчаном помоћи а неки ће учествовати са донацијама у материјалу. Општина Пале је одобрила такође новчана средства а и прикупљено је доста новчаног прилога од суграђана.

Како се ради о трци са временом, да се дјеца смјесте у топло прије зиме све се убрзано обавља и све више се људи прикључује. Радови одмичу али још много тога недостаје а све су се опције већ исцрпиле. Тако су се организатори обратили и нама са молбом да помогнемо у набавци материјала за купитало и финансирању електричара и водоинсталатера.

Хуманитарна организација Срби за Србе покреће хуманитарни пројекат за помоћ породице Гавриловић, позивајући све донаторе да нам се прикључе. Такође, средства за породицу Гавриловић биће прикупљана и на Тројци из блока у Источном Сарајеву.