29. новембра 2020.

Срби за Србе по први пут у Улцињу у посети породици Лишчевић

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе из Бара и Београда посетили су у Улцињу самохрану мајку Зорицу Лишчевић и њене три ћеркице. Ово је прва посета наше организације овом граду, па се надамо да ћемо у наредном периоду обезбедити скромну помоћ за ову породицу и да ће то бити само почетак наших акција у овом делу Црне Горе. Искористили смо прилику да посетимо и прелепи Саборни храм Светог Јована Владимира у Бару. Лишчевићи живе у изнајмљеној гарсоњери коју чине само једна собица и два кревета. То плаћају 150 евра месечно.

Са супругом сам се разишла пре три године. Једно време је уплаћивао алиментацију, али сада већ неко време слабије. Ако и уплати, то обично буде по пола. Ми смо и раније једва крпили крај са крајем, али се могло некако, а сада баш тешко. Деца су још увек мала, па не могу стално да радим. Кад могу, радим за дневницу, берем маслине... Међутим, кад платимо стан, рачуне и нешто хране, немамо више ништа – прича Зорица.
Ова самохрана мајка дошла је из Сомбора. Као држављанин Србије, упркос томе што живи већ дуго у Црној Гори, не остварује право на социјалну помоћ и дечији додатак. Најстарију Ану (7) родила je у Србији, а млађе ћерке Суну (5) и Зиту (3) у Црној Гори. О чистоћи стана се види да брижљиво брину, а постељина и ствари стоје уредно сложени на поду.

Недавно, након што сте нам преко интернета предложили коме све да се јавимо за помоћ, добили смо шпорет од добрих људи, тако да би нам сада значио један комбиновани фрижидер. Немамо нити један ормар у стану, па би се девојчице сигурно обрадовале кад би и то добиле – додаје мајка Зорица.
Скромна помоћ која је неопходна овој породици много ће олакшати њихов живот. Наша организација ће у наредном периоду гледати да им обезбеди фрижидер, ормар и кревет на спрат. Позивамо све донаторе да подрже ову и остале акције које спроводимо у Црној Гори!

Повезане вести

Коментари