Срби за Србе примили Орден Епархије Горњокарловачке

У суботу 19. марта, на празник Св. Теодора у манастиру Комоговина недалеко од Костајнице у Хрватској, на иницијативу Владике Епархије Горњокарловачке Герасима, Хуманитарној организацији Срби за Србе свечано је додељен Орден Светих новомученика горњокарловачких. Орден је примио председник Игор Рашула заједно са члановима организације који су за ову прилику допутовали из Београда. Изузетна част коју је Српска православна црква указала Хуманитарној организацији Срби за Србе уследила је након спроведених бројних хуманитарних акција помоћи повратничким породицама у Славонији, Банији, Кордуну, Лици и Далмацији протеклих година.

 Владика Епархије Горњокарловачке Герасим уручује орден Светих новомученика горњокарловачких Игору Рашули председнику Хуманитарне организације Срби за Србе

 Срби за Србе са владиком Герасимом испред манастира Комоговина

Након Ордена Светог Саве који је организација Срби за Србе примила у Грачаници на Видовдан 2015. године од стране Патријарха Иринеја, Орден Светих новомученика горњокарловачких је највише одликовање примљено од стране једне Епархије Српске православне цркве. Дела говоре више од речи, а хуманитарна дела у епархији Горњокарловачкој свакако нису прошла незапажено. Захвалност народа који је у претходним годинама примио помоћ организације препознала је и српска Црква и овим орденом наградила досадашње доброчинство и прегалништво.

 Срби за Србе испред манастира Комоговина

Након свечаног чина уручења ордена, представници Хуманитарне организације Срби за Србе посетили су манастир Јасеновац и некадашњи злогласни јасеновачки логор како би одали пошту стотинама хиљада људи и деце који су мучки злостављани и убијани у периоду током Другог светског рата.

 Срби за Србе испред манастира Јасеновац

 Срби за Србе одали су пошту настрадалима у логору Јасеновац

Подржите даљи рад и активности Хуманитарне организације Срби за Србе:

https://www.srbizasrbe.org/donacije/

Деца су наша будућност!