Срби за Србе примили Орден Р. Српске!

На дан државности Републике Српске, 9. јануара 2018. године, у склопу централне прославе у Бањалуци, председник Републике одликовао је истакнуте колективе и појединце. Хуманитарна организација Срби за Србе одликована је орденом Крст милосрђа, за дугогодишњи признати хуманитарни рад и помоћ вишечланим породицама широм Балкана.

У празничној атмосфери обележена је крсна слава Републике Српске Св. Архиђакон Стефан. Света Литургија у Храму Христа Спаса окупила је најугледније људе из Србије и Републике Српске, а Литургију је служио Патријарх српски Господин Иринеј. Након Литургије, у Палати председника, приређен је пријем на коме су, пред великим бројем медија, додељена највиша признања и ордени.

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе дошли су из свих крајева Републике Српске и Србије, па чак и из Немачке. Велика част за све донаторе, пријатеље, саборце и волонтере организације – орден је примио у име организације господин Саша Вигњевић, генерални секретар Хуманитарне организације Срби за Србе у Републици Српској.

Након уручења ордена, чланови и волонтери организације присуствовали су свечаном дефилеу на бањалучким улицама, а после су се у дворани Борик окупили на свечаној академији посвећеној 26. рођендану Српске Републике.

Велика част и признање за хуманитарни рад дужи од деценије дошло је на почетку 2018. године која већ много обећава. Званично признање показује да је организација СРБИ ЗА СРБЕ на правом путу милосрђа и братске помоћи и отвара нове могућности за нове пројекте широм Српске Републике.

Колико је значајно признање уручено најбоље показује сам опис ордена:

– Орден Крст милосрђа се додељује колективима и појединцима за нарочито истицање у пожртвовању и храбрости те њези рањеника и болесника за вријеме борбе. У миру се додјељује само за изузетна дела.