Срби за Србе – синоним за транспарентност! (видео)

Хуманитарна организација Срби за Србе већ скоро две деценије непрестано увећава број донатора, број помогнутих породица и обим помоћи по породици. Данас Организација окупља више од 70.000 донатора широм света и годишње значајно помогне више од 200 породица.

Шта је то што људе привлачи да пружају подршку овој организацији?Бројни су разлози, а издвајају се пружање помоћи породицама широм Балкана, где год живи српски народ, и спровођење великих пројеката попут стамбеног збрињавања породица, подизања фабричких постројења, упошљавања људи. Ипак, кључни разлог је потпуна транспарентност у раду организације!


Колико је важна отвореност у деловању једне хуманитарне организације није неопходно објашњавати, а у наставку сазнајте више о начинима на које донатори и сви заинтересовани људи могу контролисати рад организације Срби за Србе.


Седам корака до пуне транспарентости

  1. На главној страници сајта редовно се ажурира тренутно стање на рачунима свих десет огранака Организације.
  2. Имена донатора и износи донација уписују се неколико пута недељно. Сви донатори од настанка Организације до данас могу се наћи овде.
  3. Информације о свим актуелним пројектима помоћи могу се наћи овде.
  4. Након одрађених акција објављују се извештаји са детаљним описом ситуације у којој породица живи, фотографијама уручене помоћи и скенираним рачунима за сваки утрошен динар. На овај начин до сада је помогнуто више од 3.000 породица које се могу наћи поређане по земљама у падајућем менију „Помогли смоˮ.
  5. Комплетна документација Организације (рачуни, потврде итд.) може се наћи овде.
  6. Неколико пута недељно ажурира се табела протока новца кроз коју су приказане све финансијске трансакције Организације. То је вероватно и најважнија ставка oдговорног пословања. Како то изгледа за све досадашње године можете погледати овде.
  7. Израђују се месечни и годишњи извештаји у склопу којих се налазе и финансијски извештаји. Све их можете погледати овде.

Потребе наспрам могућности

Све поменуте бројке, нажалост, нису довољне да би се помогло свима којима је помоћ неопходна. Потребе још увек вишеструко надмашују могућности Организације, без обзира на раст који остварује.У бази података Организације тренутно се налази више од 1.500 вишечланих породица на чекању, а тај број непрестано је у порасту. Треба додати и десетине хиљада других угрожених породица које за сада не спадају у циљну групу Организације.Многе породице чекају и по више година да дођу на ред за обилазак!Међу 70.000 приложника на годишњем нивоу само један мањи проценат су они чије донације стижу сваког месеца, без којих Организација не би могла да функционише.

szs-logo

Будите редовни месечни донатори

Велики број редовних месечних донација омогућио би несметан рад Организације и подигао ефикасност у реализацији хуманитарних пројеката.Из тих разлога, упућујемо позив свим донаторима и људима добре воље да, у зависности од својих могућности, подрже организацију Срби за Србе на месечном нивоу.


Хајде да заједно остварујемо дечије снове и да из корена мењамо животе наших сународника!


Месечна претплата на донације може се подесити из свих делова света, а најлакше је учинити то путем донаторске платформе.


Такође, у Србији, Републици Српској и Црној Гори може се отићи до своје банке и направити трајан налог за месечне уплате на рачун наше организације.


Деца су наша будућност!