Срби за Србе у Аустрији и Немачкој

Чланови Хуманитарне организације Срби за Србе средином јануара били су у четвородневној посети Аустрији и Немачкој током које су посетили Линц, Линдау, Фридрихсхафен, Нирнберг и Грац у циљу представљања организације, упознавања са донаторима и уопштено српским заједницама које бораве на том подручју, али и како би одржали редовне састанке са представницима организације Срби за Србе из Швајцарске, Аустрије и Немачке. Видео извештај са акције погледајте ОВДЕ.

 Заједничка фотографија испред Храма Св. Василија Острошког у Линцу

Прва станица био је аустријски град Линц који смо посетили у петак 15. јануара и у којем смо, након посете велелепном Храму Св. Василија Острошког при Епархији Аустријско-Швајцарској, са сарадницима наше организације одржали састанак на тему организације спортско-хуманитарног пројекта „Тројка из блока“ у том граду и то већ у наредној сезони.

 Срби за Србе са пријатељима из Линца у парохијском дому

 Футсал турнир у Линдау

Наредни дан (субота, 16. јануар) провели смо у градићу Линдау, на обали Боденског језера где је одржан традиционални футсал турнир који окупља Србе из читаве јужне Немачке, а у оквиру којег нам је омогућен штанд за представљање организације.

 Обраћање чланова организације Срби за Србе присутној публици

На штанду смо угостили много људи – они који су чули за нас и који редовно прате наш рад су одмах прилазили и поздрављали нас, док смо осталима који су желели да се ближе упознају са нашим активностима делили годишње извештаје организације и остали пропагандни материјал. Овај лепи градић на Боденском језеру уједно је био и место нашег сусрета и састанка са члановима немачког и швајцарског огранка организације Срби за Србе.

 Штанд Хуманитарне организације Срби за Србе

Не можемо, а да не истакнемо топлу добродошлицу коју нам је приликом боравка у Линдау приредио организатор турнира и пријатељ организације Јовица Шеат, на чему смо му неизмерно захвални.

 Чланови СЗС у Храму Св. Српских Новомученика у Фридрихсхафену

У недељу 17. јануара наша делегација присуствовала је Св. Литургији у Храму Св. Српских Новомученика у Фридрихсхафену након које смо окупљеном народу у парохијском дому представили рад наше организације уз получасовни документарни филм на тему првих десет година нашег рада.

 Пројекција филма о раду Хуманитарне организације Срби за Србе

Тог дана, уз благослов старешине храма, oца Слободана Тијанића у храму је трајно постављена и наша донаторска кутија у којој ће убудуће верници и посетиоци моћи да прилажу своје донације.

 Срби за Србе испред Храма Св. Српских Новомученика у Фридрихсхафену

На Крстовдан 18. јануара присуствовали смо Св. Литургији у Храму Св. Ћирила и Методија у Нирнбергу након које смо се састали и разговарали са старешином Храма, оцем Маринком Радмилом, који дуже време активно сарађује са члановима нашег огранка у Немачкој.У предвечерје Богојављења стигли смо у Грац у којем смо се сусрели и разговарали са члановима нашег огранка у Аустрији које је предводио новоизабрани председник СзС Аустрија, Бојан Сузић. На састанку је било речи о појачаним активностима које у наредном периоду планирамо да заједничким снагама спроводимо на подручју Аустрије како би дошли у ситуацију да ступимо у непосредни контакт са што више наших редовних донатора, али и да упознамо што већи број Срба који борави и ради у Аустрији са радом наше организације.

 Фотографија чланова организације Срби за Србе из Аустрије и Србије

У наредном периоду планирамо да уз Божију помоћ оваквим посетама свој рад представимо српском народу у још неколико европских земаља, а све у корист помоћи што већем броју социјално угрожених породица са више деце.

ДЕЦА СУ НАША БУДУЋНОСТ!СРБИ ЗА СРБЕ

Рачуни и потврде финансиране помоћи