Срби за Србе у Њујорку одржали Фудбал из блока

ХО Срби за Србе организовала је 5. фебруара Фудбал из блока у The Ground у Њујоршком комшилуку Чајнатаун ради прикупљања помоћи социјално угроженим породицама широм балкана. Окупили су се многи пријатељи и поштоваоци организације, као и ватрени љубитељи фудбала, од којих је 15 учесника у 5 екипа одлучило да опроба своје вештине у малом фудбалу. На крају турнира прикупљено је $ 2.030 у добровољним прилозима.

У заиста напетом мечу за прво место, екипе Срби за Србе и Терен су све посматраче задивили својим квалитетом и вештином. Финални меч је до последњих секунди био неизвестан. Неколико минута пред крај екипа Срби за Србе је дошла до изједначења, а у последњем секунду меча и до победе, прво сјајним продором преко левог крила, а онда и бриљантим голом Милорада Шобота.

Захваљујемо се свим посетиоцима, учесницима и пријатељима организације који су одвојили своје време да подрже још један догађај хуманитарног карактера под покровитељством наше организације, и то на дан када је спољашња температура била у двоцифреном минусу.

Захваљујемо се и на пријатељској сарадњи The Ground, власника терена који је обезбедио простор за сам догађај и угостио нас домаћински заједно са својим особљем.

Радујемо се новим сусретима у блиској будућности, а све у циљу препорода српског народа како у матици тако и у расејању.

Нема предаје, деца су наша будућност!