Срби за Србе у посети Симићима код Уба

Представнци Хуманитарне организације Срби за Србе обишли су крајем фебруара седмочлану породицу Симић из села Шарбане код Уба. Породицу чине отац Милутин, мајка Драгана и петоро деце, Иван (29), Горан (21), Ивана (17), Слађана (16) и Милица (13). Симићима је 2016. године изгорела цела кућа са свим покућством и од тада живе у помоћној кућици са две просторије и купатилом, а при томе немају воду у кући.

 Oстаци изгореле куће

Отац и синови су запослени и породица се издржава њиховим радом. Ивана и Слађана иду у школу у Ваљеву па ради мањих трошкова тамо и живе, а викендом долазе у Шарбане. Родитељима су комшије изашле у сусрет и уступиле у својој викендици собу за спавање, јер у породичној кући Симића имају два лежаја, а пет чланова домаћинства радним данима, када дођу сестре број укућана расте на седам тако да без комшијске помоћи не би имали где да спавају. Ствари додатно отежава недостатак воде која није доведена до куће.

 Купатило је опремљено, али још увек није у функцији, тачније вода није још уведена

У власништву имају њиву  коју нису обрађивали од како им је изгорела кућа, гаје овце, гуске, кокошке а имају и крмачу.

Породици је за мало бољи живот најпотребније да се вода доведе до куће и купатила и да им се обезбеди веш машина и шпорет.

 Помоћна кућа у којој живи породица Симић

Позивамо све људе добре воље да се укључе и подрже акцију прикупљања помоћи Симићима.