26. новембра 2016.

Срби за Србе у радној посети Италији

Срби за Србе у радној посети Италији
Представници Хуманитарне организације Срби за Србе из Београда били су гости у Вићенци на првој дечијој смотри српског фолклора у Италији под покровитељством Савеза Срба у Италији, а уз домаћинство КУД-а „Слога“.  На позив удружења која чине Савез Срба у Италији, наши чланови искористили су прилику да упознају све присутне са нашим добротворним радом и достигнућима оствареним у претходних једанаест година. Циљ посете првенствено је био успостављање ближе сарадње између наше организације и Савеза Срба у Италији, а све у сврху прикупљања и дистрибуирања помоћи преко наше организације, до угрожених вишедетних породица. Том приликом је остварен контакт и са Српском православном црквом са седиштем у Вићенци.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Evropa/Italija/2016/szs-u-italiji4.jpgПредраг Маринковић, потпредседник Хуманитарне организације Срби за Србе, представио је у кратком обраћању свим присутним гостима досадашњи рад и реализоване акције помоћи социјално угроженим породицама широм Балкана.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Evropa/Italija/2016/szs-u-italiji1.jpg

Током самог фестивала фолклорних друштава прикупљено је 300 € за први мини пројекат који ће наша организација спровести у сарадњи са Савезом Срба у Италији, а за помоћ Народним кухињама на Косову и Метохији након Божића.

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Evropa/Italija/2016/szs-u-italiji2.jpg

https://www.srbizasrbe.org/wp-content/themes/szs-theme/images/Evropa/Italija/2016/szs-u-italiji5.jpg

Након представљања организације и пуштеног краћег промотивног филма, уручена је и захвалница нашој организацији. Надамо се да ће се српска дијаспора у Италији активирати више на пољу помоћи угроженим сународницима у матици и широм Балкана, а све кроз координирану сарадњу Савеза Срба и наше организације.

Повезане вести

Коментари