27. септембра 2020.

Срби за Србе учествовали у откупу парцеле у селу Грнчар

Сарадња између ХО Срби за Србе и Народних кухиња на Косову и Метохији настављена је када је на рачун Епархије рашко-призренске уплаћено 4.000 евра. Ова донација омогућила је Народним кухињама да откупе парцеле у селу Грнчар.
Вашим учешћем у овој акцији обезбедили сте напредак и проширење пољопривредног добра наше организације која већ двадесет година ради и функционише успешно под окриљем Епархије рашко-призренске. Успех се огледа у могућности да се тај комад земље припише црквеном власништву и тиме пружи охрабрење и утеха преосталом српском живљу са ове територије да истрају у дугогодишњеој борби за опстанак и останак – рекли су нам из добротворне организације Епархије рашко-призренске Мајка девет Југовића.
Сви пројекти покренути у циљу самоодрживости Народних кухиња су од изузетне важности. Они пружају приносе и приходе које кухиње користе циклично у раду и тако остварују континуиран и беспрекидан рад. Хуманитарна организација Срби за Србе упућује позив свим донаторима широм света да подрже нове велике пројекте помоћи српском народу на Косову и Метохији како би остао и опстао на својим вековним огњиштима.
Рачуни и потврде финансиране помоћи

Повезане вести

Коментари