Срби за Србе учествовали у откупу погона у селу Прековце

Сарадња између Х.О. Срби за Србе и Народних кухиња на Косову и Метохији настављена је и у aвгусту када је на рачун Епархије рашко-призренске уплаћено 10.000 евра. Ова донација омогућила је Народним кухињама да откупе погон у селу Прековце, општина Ново Брдо.

Захваљујући Вашем учешћу и уз помоћ других донатора прикупљено је 13.154,50 евра, од прихода до пољопривреде и сточарства које смо остварили радом на пројектима наше организације обeзебдили смо 5.000 евра, а остатак од 7.045,50 евра, дала је Епархија рашко-призренска. Успели смо да још једном заједно и сложно реализујемо важну акцију, а то је откуп погона који је битан по много чему и чија укупна вредност изности 25.200 евра – рекли су нам из добротворне организације Епархије рашко-призренске Мајка девет Југовића.

Погон у селу Прековце, важан је не само због тога што се те просторије користе за рад једне од народних кухиња и као магацински простор за складиштење робе попут намирница и машина, већ због тога што погон као црквено власништво даје велику подршку нашем народу који ту живи и пружа снагу да за даљу борбу има наде.

Сви пројекти покренути у циљу самоодрживости Народних кухиња су од изузетне важности. Они пружају приносе и приходе које кухиње користе циклично у раду и тако остварују континуиран и беспрекидан рад. Хуманитарна организација Срби за Србе упућује позив свим донаторима широм света да подрже нове велике пројекте помоћи српском народу на Косову и Метохији како би остао и опстао на својим вековним огњиштима.

Рачуни и потврде финансиране помоћи