Сређена кућа Вулетића у Шапцу

За десет месеци постојања Фонд “Хумано срце Шапца” обезбедио је кров над главом за десетак породица. До пре неколико дана живот Вулетића из села Дреновац код Шапца био је веома тежак. Њих деветоро живело је у трошној кући, испуцалих зидова и обрушеног крова. Видевши њихову тугу, Ружица Поповић, преко Фонда “Хумано срце Шапца” који је почетком године основан на њену инициативу, најпре им је купила краву, а потом кренула у реконструкцију куће. Тако су Вулетићи, добили лепо уређен и топао дом. Прасица коју је ово лето купила наша организација опрасила је 14 прасића тако да ће Вулетићи имати и редовне изворе прихода. “Могу само да се захвалим госпођи Ружи која је за нас жртва. Рекла сам мојој деци да јој никада на сенку не стану. Хвала јој од срца за све што је учинила за нас. Она је дошла, видела наш случај и била упорна да нам помогне да уживамо, да моја деца уживају. Могу да јој жахвалим више него рођеној мајци”, каже Љубинка Вулетић.Сада су престле муке са којима су Вулетићи живели годинама а новој соби, намештају и купатилу највише су се обрадовала деца. Имам собу, имам купатило… Све што сам желела, то сада имам”, каже Милица Вулетић. онаторка Ружа, како ову хуману жену зову Шапчани, није се ни овде зауставила. жеља да помогне деци, несрећним, слабим и старима, довела је и до породице Мићановић, који су без икаквих сигурних прихода издржавали троје деце. Њима је ова хумана жене купила кућу у Мајуру недалеко од Шапца. “Живели смо у баракама на Аутобуској, тамо је било страшно. Било је бубашваба и пацова… Убијали смо бубашвабе ноћу да не иду по деци”, каже Славиша Мићановић. Сад нам је овде дивно, захваљујући Ружи и фондацији, добили смо свој кров над главом”, каже Данијела Мићановић. За десет месеци постојања Фонд “Хумано срце Шапца” […]

За десет месеци постојања Фонд “Хумано срце Шапца” обезбедио је кров над главом за десетак породица. До пре неколико дана живот Вулетића из села Дреновац код Шапца био је веома тежак. Њих деветоро живело је у трошној кући, испуцалих зидова и обрушеног крова. Видевши њихову тугу, Ружица Поповић, преко Фонда “Хумано срце Шапца” који је почетком године основан на њену инициативу, најпре им је купила краву, а потом кренула у реконструкцију куће. Тако су Вулетићи, добили лепо уређен и топао дом. Прасица коју је ово лето купила наша организација опрасила је 14 прасића тако да ће Вулетићи имати и редовне изворе прихода.

“Могу само да се захвалим госпођи Ружи која је за нас жртва. Рекла сам мојој деци да јој никада на сенку не стану. Хвала јој од срца за све што је учинила за нас. Она је дошла, видела наш случај и била упорна да нам помогне да уживамо, да моја деца уживају. Могу да јој жахвалим више него рођеној мајци”, каже Љубинка Вулетић.Сада су престле муке са којима су Вулетићи живели годинама а новој соби, намештају и купатилу највише су се обрадовала деца. Имам собу, имам купатило… Све што сам желела, то сада имам”, каже Милица Вулетић. онаторка Ружа, како ову хуману жену зову Шапчани, није се ни овде зауставила. жеља да помогне деци, несрећним, слабим и старима, довела је и до породице Мићановић, који су без икаквих сигурних прихода издржавали троје деце. Њима је ова хумана жене купила кућу у Мајуру недалеко од Шапца. “Живели смо у баракама на Аутобуској, тамо је било страшно. Било је бубашваба и пацова… Убијали смо бубашвабе ноћу да не иду по деци”, каже Славиша Мићановић. Сад нам је овде дивно, захваљујући Ружи и фондацији, добили смо свој кров над главом”, каже Данијела Мићановић.За десет месеци постојања Фонд “Хумано срце Шапца” помогао је многима да реше егзистенцијално питање. есет породица добило је кров над главом, а за сиромашне фонд свакодневно обезбеђује одећу, обућу, огрев, плаћа рачуне и помаже приликом прибављања личних докумената и остваривања других права. Од прикупљених средстава фонд школује сиромашну децу. Брига за људе којима је помоћ потребна искрено је и чисто опредељење Руже Поповић, а од оних којима помогне за узврат не тражи ништа. “Све оно што радим, јако испуњава душу. Треба, наравно, доста одрицања, новца, ангажовања, стрпљења, свега, али мислим да дела говоре више од хиљаду речи. Срећа људима често долази ненајављено, ненадано, од оног од кога не очекују, а ако нешто дарујемо, дарујемо од срца јер је то једини начин да нам се тако врати”, наводи Ружа Поповић, председница УО “Хумано срце Шапца”. Фонду „Хумано срце“ помаже градска управа и бројни донатори. Њива жеља је да им се придруже и други, спремни да туђу тугу разумеју и олакшају бар на кратко.