Станчуљима остварен сан о новој кући, али и даље им је потребна наша помоћ!

Несвакидашња прича, о деци из породице Станчуљ из Кајтасова, која су пре десет година остала без оца, а пре две и без мајке, потресла је Србију. Наша организација посетила их је током прошле године, пре него што им је емисија Кућа од срца направила кућу, тако да приказане фотографије не представљају тренутно стање у њиховом дому, јер деца имају нормалне услове за живот!

Ивана (21), Илија (16) и Марина (13) живели су сами у земљаној кући која је била пуна влаге и практично немогуће је било боравити у њој, па су деца спавала код старије сестре која је удата и има троје деце.

Станчуљи скупљају пужеве како би зарадили за живот јер од примања имају 13.000 социјалне помоћи што им је углавном довољно да преживе. Ивана, нажалост, има тромбозу ноге и до скора је имала проблема са једним оком, па јој често брат и сестра помажу у свакодневним активностима.

Иако се њихов сан у вези нове куће остварио, породици Станчуљ потребна је помоћ људи доброг срца како би им се омогућило да живе од свог рада. Како су нам рекли, волели би да се баве сточарством па би им значила помоћ у домаћим животињама.

Хуманитарна организација Срби за Србе позива све донаторе да нам се прикључе и у овој акцији!