Стигла помоћ и код Урошевића

У недељу 19. фебруара 2012. чланови и пријатељи Хуманитарне организације Срби за Србе из Београда посетили су и помогли седмочлану породицу Урошевић, која живи у избегличком центру Иван Милутиновић у Крњачи.

Овој избегличкој породици из Задра обезбедили смо половни фрижидер и лаптоп, нов мини шпорет, храну, хигијену, зимску гардеробу, књиге и школски прибор. У овој акцији обезбедили смо следеће:

  • Фрижидер – донација пријатеља организације
  • Лаптоп – донација пријатеља организације
  • Гардероба, књиге и школски прибор – донација пријатеља организације
  • Мини шпорет – 8.100 дин.
  • Основне животне намирнице и хигијена – 21.880 дин.
  • Трошкови пута – 3.840 дин.

 

 После литургије у Цркви Светог Симеона Мироточивог на Новом Београду, упутили смо се ка Крњачи и Урошевићима. Дочекује нас цела фамилија на окупу и заједно износимо фрижидер, лаптоп, гардеробу, књиге и школски прибор, који су обезбедили пријатељи наше организације из Београда.  Одлучујемо да кренемо са најстаријим сином и једном од његових сестара до продавнице у набавку мини шпорета, основних животних намирница и хигијене, док остатак екипе остаје да разговара са родитељима.  Након куповине враћамо се у скромни дом породице Урошевић, где се још кратко задржавамо у разговору са домаћином Урошем. У том разговору сазнајемо да је Урошевићима најпотребнија финансијска помоћ у износу од 4.000 динара месечно, којом би могли да обезбеђују болесној кћерци адекватну исхрану која се састоји од црвеног меса, џигерице, сокова итд. Потребна су и хигијенска средства (тоалет папир, хигијенски улошци, сапуни…), чарапе, обућа, посуђе (шерпе, чаше…), док је мајка Ана вољна да ради као чистачица. На крају наше посете се сликамо и поздрављамо. Свим нашим донаторима преносимо речи неизмерне захвалности од породице Урошевић.

Рачуни и потврде финансиране помоћи