Стигла помоћ и за породицу Петровић из Модриче

У јеку сезоне грађевинских радова, које смо као организација преузели за помоћ породицама, вриједна помоћ стигла је и за породицу Петровић из мјеста Велика Бабешница код Модриче гдје троје младих Петровића живи и одраста без родитеља.

Нажалост, Петровићи су врло рано остали без оца и мајке и били принуђени да се ухвате у коштац са животом. Тада је највећу бригу о своме брату Владимиру (13) и сестри Драгани (17) преузео најстарији Борислав (22). Такође, обзиром да је у тренутку смрти мајке једини он био пунољетан породици је додјељен старатељ и то њихов тетак Нико који им је данас велика подршка у животу.

Како смо и у нашем извјештају о посјети навели, Петровићи су уз помоћ најближе родбине успјели да заврше и уселе се у кућу у којој тренутно живе. Ипак остао је велики проблем термоизолације на кући која је била неопходна породици због лоших временских услова и непогодног мјеста на којем се кућа налази и који смо овај пут успјели успјешно да ријешимо.

Тако смо породици помогли постављањем термоизолације и фасаде на кући. Додатно кров куће смо опшили олуцима и урадили клупице на прозорима, а вриједност комплетних радова и помоћи породици Петровић је износила 5.491,02 КМ.

Био је то скромни дар наше хуманитарне организације наспрам свих тешкоћа које је породица прошла и кроз које ће пролазити даље у животу, али дар који ће им помоћи да све то преброде пуно лакше знајући да неки тамо непознати људи мисле на њих и да су спремни да им притрче у помоћ када год то буде потребно. Уз наду да ће сада овако завршена кућа дочекати и њихове породице и покољења која долазе.

Још једном је, и након ове акције, лијепо видјети када братска помоћ стигне до оних којима је то потребно. Као организација из дана у дан трудимо се да оваквих акција буде што више и надамо се да смо са њима само запалили бакљу коју ће и генерације после нас са поносом носити и исто тако је предати другима који долазе.

Рачуни и потврде финансиране помоћи