Стигла помоћ за Јуришиће из Пирота

У претходним данима, чланови Хуманитарне организације Срби за Србе помогли су шесточлану породицу Јуришић. Помоћ за породицу Јуришић прикупљана је организовањем првог турнира „Тројка из блока“ у Пироту, који је одржан 30. јула на Омладинском стадиону у оквиру Пиротског културног лета где је уз помоћ многих добрих људи и уз помоћ спонзора Града Пирота, Дома културе Пирот и ЈП Водовод и канализација Пирот скупљено укупно 43.890 динара. Породица Јуришић живи у селу Сопот које се налази на око десетак километара од Пирота. Породица Зорана и Силвије има четворо деце: Данијелу (16), Данијела (14), Зорицу (12) и Синишу (10).

 Нови алата за мајстора Зорана

 Нови апарат за варење

Као што смо писали раније, у току наше посете породици Јуришић је била три месеца искључена струја, па су у претходном периоду успели да плате дуговања за струју, након чега им је она поново укључена.

 Машине и додатни алат за радионицу

С тим у вези, отворила се могућност да у импровизованој гаражи, коју отац Зоран сам тешком муком, уз помоћ једног чекића и тестере направио, да породицу Јуришић помогнемо са алатом којим би у тој гаражи могли да обављају лимарско-лакирерске послове, у којима отац Зоран има великог искуства, јер их је десетак година радио, док је живео у Крушевцу.

 Син Данијел и отац Зоран у радионици

Због тога, Хуманитарна организација Срби за Србе купила је алат у вредности од 90.607 динара, чиме је обезбедила породици Јуришић да својим радом обезбеди довољно средстава како би својој деци пружила пристојан живот.

 Лимарско-лакирерска радионица Јуришић

Као што смо се у обиласку уверили, за само неколико дана од наше помоћи, Јуришићима је посао веома добро кренуо, како сами кажу, људи су препознали њихов труд, умешност оца Зорана, као и нов и професионалан алат који им је обезбеђен, како би све врсте ових послова могли професионално да обављају.

 Вредни домаћин Зоран Јуришић

Овом приликом преносимо захвалност породице Јуришић, свим нашим донаторима, учесницима пројекта „Тројка из блока“, као и спонзорима турнира у Пироту који су омогућили да још једна пиротска породица стане на ноге.

Рачуни и потврде финансиране помоћи