Стигла помоћ за Михиће из Поткома

Пошто је наша акција завршена и пошто смо уз помоћ наших донатора успјели планирано завршити, отишло смо у завршну посету код породице Михић која живи у селу Потком надомак Берковића.

Затекли смо их све кући. Милица (15) нам је направила штрудлу да нас уз кафу може почастити. Поспремила је кућу и собе. Неизмјерно се обрадовала новим јорганима, јастуцима и постељини коју смо донијели. Маји (6) се свиђала гардеробица коју смо јој дали и брзо је све испробала. Једино се Милош (16) држао одрасло и мушки, захваливши се на свему.

Миливоје се осмјехује и гледа како дјевојчице носе кесе. Не крије понос када прича о Милици која свако јутро прво помузе краве, спреми доручак свима и спреми секу и себе за школу. Из школе када дође опет је чекају обавезе око породице и стоке. Иако је јако пуно обавеза на њој ипак каже отац, има све петице у школи док се њих двије грле и не крију колико се воле.

Подсетимо се, током наше прве посете, сазнали смо да им је мајка нажалост преминула прије двије године. Живјели су у старој неусловној кући без основних животних услова, међутим, након акције коју је покренуо локални Црвени крст, стање им се побољшало. Успјели су захваљујући тој акцији поставити дио столарије на кући, направити кухињу и купатило као и набавити машину за веш. Наша организација обезбедила им је улазна врата, прозоре у кухињи, три ормара, три кревета, три душека, три јоргана, три јастука и три постељине. Укупна вредност помоћи износи 2.567 КМ.

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим донаторима на учешћу у акцији помоћи за породицу Михић.

Рачуни и потврде финансиране помоћи