Стигла помоћ за породицу Бирчевић

У Новом Медошевцу недалеко од Лазаревца Хуманитарна организација Срби за Србе помогла је породицу Бирчевић крајем 2018. године у укупној вредности од 264.652 динара. Породицу чине две слатке девојчице Бранка (9) и Нада (6) и два дечака Радисав (12) и Милан (11) и њихови млади родитељи Зоран и Ивана.

Најмлађа Нада има, нажалост, блажи облик церебралне парализе и иде редовно на терапије у Београд што родитељима без сталног запослења представља велики трошак.

Отац Зоран добио је отказ на послу 2006. године, те породица живи од социјалне помоћи,
дечијег додатка и од оног што он успе повремено да заради радећи за надницу. Вредни родитељи се не предају, па имају и мању башту за своје потребе. Изразили су жељу да у свом домаћинству држе домаће животиње што смо је Хуманитарна организација Срби за Србе и омогућила.

Породици су купљене три козе за узгој, а које деца воле често да обилазе и са посебном пажњом брину о њима. Поред набавке животиња, породици смо помогли у спајању куће на канализациону мрежу, купљен део грађевинског материјала за поправку и доградњу штале, а ограђено је двориште са жичаном оградом.

Такође, помогли смо Бирчевићима са куповином беле технике за њихову кућу и то: бојлер, електрични шпорет, шпорет на дрва и фрижидер.

Надамо се да ћемо кроз ову скромну помоћ породици дати родитељима снагу да наставе да се и даље боре за своју децу, а уједно преносимо и велику захвлност породице свим члановима и донаторима Хуманитарне организације Срби за Србе.

Рачуни и потврде финансиране помоћи