Стигле књиге за децу у Далмацији

Хуманитарна организација Срби за Србе испоручила је удружењу „Жене Косовске долине“ из Далмације помоћ у виду тринаест пакета књига за опремање националне библиотеке, коју ово удружење планира ускоро да отвори у просторијама некадашње основне школе у селу Риђане. Удружење „Жене Косовске долине“ већ неко време активно ради на очувању културног и националног идентитета преосталог српског народа на подручју далматинског Косова.

Искрено се надамо да је ово само почетак сарадње између наша два удружења, а након пројекта опремања будуће библиотеке, активно се ради и на плану помоћи српским породицама са децом са тог подручја, а све у оквиру наших уобичајених добротворних активности. Акција прикупљања књига спроведена је као и до сада уз свесрдну помоћ господина Банета Којића и његових пријатеља.

Овом приликом желимо да позовемо све заинтересоване појединце и организације да се укључе у пројекат обнове просторија старе основне школе у Риђану.

Удружење „Жене Косовске долине“ је покренуло тај пројекат, а све у циљу обезбеђивања одговарајућих просторија у којима би се чланови овог удружења окупљали, а истовремено и спроводили активности за децу као што су школе српског језика, пробе локалног културно-уметничког друштва, отварање библиотеке и остале важне активности за очување националног идентитета нашег народа на тим просторима. Потребан износ за спровођење овог пројекта у дело је око 4.000 евра.