18. маја 2014.

Стиже помоћ са Косова и Метохије

Стиже помоћ са Косова и Метохије
У Косовској Митровици је организовано прикупљање хуманитарне помоћи за становништво угрожено у поплавама у централној Србији. Хуманитарну акцију су покренули студенти Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, а у акцију се јако брзо укључио велики број грађана као и представника локалне самоуправе. Грађани су донирали храну, флаширану воду, средства за хигијену, лекове, ћебад и одећу и већ данас је пут централне Србије кренуо шлепер, мањи камион, као и комби пун хране. У Косовској Митровици је владало огромно интересовање за хуманитарну акцију, а у прилог тој чињеници говори да је сва наведена количина помоћи прикупљена за свега неколико сати.

 Такође, према подацима локалне самоуправе, обезбеђеним превозом је пут Шапца и Сремске Митровице кренуло 134 добровољца а било је око 500 пријављених.

 Ово није крај што се тиче хуманости житеља Косовске Митровице, јер  је на седници кризног штаба Косовске Митровице, одлучено да запослени у општини издвоје по једну дневницу као вид помоћи, а исто су најавили и запослени у просветним установама.

 Хуманитарна акција се наставља сутра, у згради СО Косовска Митровица, са приоритетом у сакупљању хране и опреме за бебе. Списак прикупљене помоћи:

 1. Ћебад и душеци - 390 пакета
 2. Гардероба - 985 пакета
 3. Обућа - 121 пакет
 4. Памперс - 50 пакета
 5. Хигијена - 63 пакета
 6. Лекови - 3 пакета
 7. Храна - 73 пакета
 8. Храна за бебе - 27 пакета
 9. Играчке - 1 пакет
 10. Вода - 107 пакета од 1.5l, 41 балон од 10l и 250 балона од 6l
 11. Млеко - 38 пакета

Повезане вести

Коментари