Стојић победник Тројке из Блока!

Хуманитарна организација Срби за Србе, у сарадњи са Кошаркашким савезом Србије, успешно је организовала 2. по реду хуманитарни турнир у шутирању тројки ”Тројка из блока”, који се одржао 1. јуна у дворишту Основне школе Лаза Костић на Новом Београду. Циљ овог такмичења био је прикупљање финансијских средстава за потребе изградње најмање 10 купатила социјално угроженим породицама у Србији.

 Такмичење је окупило око 1.000 гледалаца и преко 200 учесника, који су се од 12 часова витешки надметали у шутирању тројки. Турнир су званично отворили потпредседник Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић, помоћник Министра за рад, запошавање и социјалну политику Владимир Пешић и бивши капитен одбојкашке репрезентације Србије Бојан Јанић.

Поред њих, учешће на турниру узели су и Никола Хаџи Николић из бенда 357, Аца Селтик из бендова Ортодокс Келтс и Деспот, глумац Андрија Кузмановић из популарне серије Монтевидео, певач Никола Роквић, одбојкаши Новица Бјелица, Милан Васић, Марко Самарџић, Милош Терзић, Томислав Докић, кошаркаши Филип Човић и Александар Цветковић, реп музичар Бошко Ћирковић Шкабо, реп групе ЈБК, ТХЦ ла Фамилија, Сик Тач и Фантастична Четворка. Наступ ових реп група увеличао је и стритбол фристајлер Немања Блажић који је сјајним акробацијама подигао публику на ноге.

Након квалификација и финалног дела ”Тројке из блока”, победник турнира био је Милан Стојић са 18 погодака, друго место заузео је Јован Драгаш са 16, док је трећи био Немања Цвјетић са 15. Поред тројице најбољих, пригодне награде су добили и остали учесници финалног дела.

Пошто је турнир био хуманитарног карактера, за реализацију пројекта изградње купатила прикупљено је 355.910 динара, највише захваљујући великом броју учесника, донатора и спозора који су подржали овај хуманитарни пројекта: Теретана Колосеум (златни спознор), Инекс Метали Топола, Серђо Елегантико, ПИП Нови Сад, Белем, Рамипа, Ана 11.04.2009, АСБВ Термотехника, Вода Врњци, Мишконе пластик, Тениски клуб Газела, Аги Паста Авеј, Прауд Мери и Макс кафе. Такође, велику подршку у организацији пружила је школа Лаза Костић. Један од главних организатора турнира ”Тројка из блока” и члана Хуманитарне организације Срби за Србе Милош Голић изнео је своје утиске о такмичењу: – Веома сам задовољан одзивом такмичара као и подршци коју смо добили од великог броја спознора и познатих личности из света културе и спорта. Посебно ме радује обећање Министарства за рад, запошљавање и социјалну политику Републике Србије да ће држава Србија следеће године пружити подршку у реализацији овог великог хуманитарног пројекта.  Огранак Хуманитарне организације Срби за Србе организовао је турнир ”Тројка из блока” само шест сати касније и на другом крају света, у највећем српском граду у дијаспори – Чикагу, који је добио подршку од Владимира Радмановића, кошаркаша Чикаго Булса. Такође, ”Тројка из блика” се одржава по први пут и у Крагујевцу 16. јуна са почетком од 13 часова у хали Гордана Богојевић.