Сузе и јецаји, преточени у сузе радоснице и песму – завршена реконструкција породичног дома Величковских у Пелинцу!

Нестао је тихи јецај из срца мале Ангеле Величковски, а очи пуне суза сада делују само као лош сан. Невероватан преображај који смо доживели да видимо, није никога оставио равнодушним. Право мало чудо се десило у свега пар месеци од момента прве посете Ангели и њеној породици у селу Пелинце, до момента када смо их посетили у реновираном дому.

 

 

 

Некада гола цигла на недовршеној кући и пропала столарија а данас кућа из снова!

Девојка у српској народној ношњи са хлебом и сољу, освештавање куће, свечано пресецање врпце и симболично уручивање кључева од новог дома, музика и званице. Све је то труд који су уложили како пријатељи наше организације, тако и сама породица да би се обележио овај велики дан за све нас.

Смех, игра, сузе радоснице, смењивали су се као на траци на лицима старије сестре Валерије (18), Ангеле (7) и оца Мирослава док је весеље трајало. Мајка Слађана, као да није била свесна шта се све дешава и да је све што је обећано и урађено. Синови Христијан (20) и Николче (9) су деца са посебним потребама. Обрадовали су се и они на свој начин, како су знали и умели, сходно стању у ком се налазе, али свакако без премца је победница овог весеља била мала Ангела. Није морала ништа да нам каже, а све нам је рекла својим поступцима, које само чиста дечија срца могу да покажу, без икакве лажне скромности.

Свима су нама пуна срца, када смо видели колико је помоћ која се огледала у реновирању крова, адаптацији три собе и ходника, изради купатила, санацији водоводне и електро мреже у целој кући, изградњи спољашњег степеништа и плоче испред куће обрадовала ове људе.


Хвала браћо Срби за Србе, хвала свима који сте овде. Пресрећни смо – неуморно је понављао Мирослав.

Maла Ангела коначно има све што је потребно за срећније детињство

Некад и сад

Услови у којима су најмлађи Величковски живели без купатила и воде сада су прошлост

Поред наведених грађевинских радова на самој кући, у потпуности су опремљене све нове просторије следећим стварима: кухињски елементи са судопером, трпезаријски сто са шест столица, угаона гарнитура, три двокрилна ормана, четири кревета самца, два радна стола и две столице, комбиновани фрижидер, електрични шпорет и шпорет на дрва. Вредност свих наведених радова и испорученог покућства износи 22.759 евра.

Морамо истаћи и помоћ коју је обезбедио наш дугогодишњи сарадник и извођач радова г-дин Чедомир Марковић са својим људима. О свом трошку израдили су једно мало купатило на спрату, поред собе коју ће користити девојчице, као и надстрешницу испред куће.

Поносни смо на први реализовани велики пројекат у 2022. години, на подручју Северне Македоније. Очекује нас још сличних срећних прича широм Македоније у овој години, с обзиром да је у плану неколико великих грађевинских подухвата које ћемо спровести у дело и усрећити још на десетине деце налик малој Анђели.

Будите уз Хуманитарну организацију Срби за Србе, јер вашим скромним доприносом, успевамо да дечије снове преточимо у стварност!

Рачуни и потврде финансиране помоћи