Све је почело у Шамроку…

Да ће Бијељина бити град у самом врху што се тиче скупљених донација, одржаних догађаја и постављених кутија тада дружина мала, али сложна није ни могла наслутити када су први пут жељели да се покажу организујући догађај. Слушајући савјете искуснијих опробали су се прво са „мањим” догађајем. „Договорите локал који има пикадо, ријешите са власником да препусти простор и одиграјте коју партију пикада и поставите донаторску кутију па шта Бог да”, гласиле су тада ријечи упућене ка њима. Изабрали су Шамрок паб и организовали први догађај – Пикадо из блока. Све остало је историја.

Друга по реду година што се тиче активности у највећем граду семберије, фантастична у сваком смислу, а Бијељинци су наставили само јаче! Старо мјесто, „зицер” догађај, поново у старом добром Шамроку организован 8. јануара Пикадо из блока, где смо помоћу учешћа и добровољних прилога скупили 319,6 КМ! Три догађаја у јануару у Бијељини дају јасан сигнал у ком смјеру ће ићи ова година. Није било потребе за претјераном рекламом нити најавом догађаја, Бијељинци знају, почетком године Пикадо је у Шамроку. Први три мјеста заслужено заузели су:

  1. Момир Пиљић
  2. Виктор Николић
  3. Анђелко Марковић

Иначе освајач овогодишњег турнира је велики добротвор и волонтер организације Срби за Србе и власник реномираног локала Бриџ који се увјек радо одазива свим позивима за учешће у организовању турнира.

Хвала свим учесницима и гостима што су својим учешћем увеличали овај традиционални турнир. Позивамо све људе добре воље у Бијељини и околини да нас прате и подрже у следећим акцијама којих ће ове године бити још више! Хвала екипи из паба Шамрок што су први препознали наш рад и што су нам омогућили да наша сзс прича у Бијељини почне управо код њих!

Дјеца су наша будућност!