Светлост човекољубља засијала из дома породице Златић!

Доста тога се променило код породице Златић из села Крупац недалеко од Пирота, од момента када смо их посетили прошле године. Оно што можемо рећи јесте, да је крајњи циљ испуњен, и да се најмлађи Златићи Сташа (15), Дина (14), Страхиња (12), Димитрије (11), Лана (10), Јована (8) и Ђорђе (5) поново осмехују. Имају доброг разлога за то.

Иако смо намеравали да им помогнемо око адаптације куће, предухитрила нас је екипа емисије Радна акција са Тамаром која је тај посао успешно привела крају.

Нама је преостао онај лакши део посла, који се односио на обезбеђивање машина за рад, које су такође биле преко потребне породици, како би остваривали додатне приходе и унапредили своје домаћинство.

У разговору са оцем Славишом и мајком Кристином, направљен је договор да се планирана помоћ наше организације усмери на куповину једног половног трактора и балирке за сено. Тражену помоћ смо врло брзо обезбедили, а за наведену механизацију утрошено је 478.500 динара.

Планирамо да проширимо постојеће стадо оваца, па ће нам трактор и балирка пуно помоћи у том послу. Имамо доста шуме у околини, тако да ће и извлачење дрва бити много лакше. Све у свему вам много хвала, јер сте објавили причу о нама, након које смо добили помоћ са свих страна – задовољно је рекао отац Славиша.

Враћена је вера у људе, родила се нада да постоји бољи живот. Све су то добри људи заједничким снагама омогућили, јер је свако урадио оно што је најбоље умео. Нисмо изневерили ове малишане и поред свега обезбеђеног смо им одржали и једну лепу животну лекцију о саборности и човекољубљу. На њима је да то баштине и да семе доброте посеју где год их животни пут одведе.

Рачуни и потврде финансиране помоћи