Светозаревићима из Прешева уручен струг и глодалица

У селу Славујевац у општини Прешево, на километар од македонске границе, помогли смо породицу Светозаревић.

Занимљив податак везан за ово село од стотинак кућа на југу Србије, jе то што трећина житеља земљу има преко границе – у Македонији. У селу које нема водоводну мрежу, аутобуску линију и продавницу живи са породицом домаћин Станимир Светозаревић. Подсетимо, Станимир живи са невенчаном супругом Јасмином Тимов и сином Петром (10) који болује од церебралне парализе, док из претходна два брака има троје деце – Сању (27), Милана (24) и Ивана (22).

Хуманитарна организација Срби за Србе породици је обезбедила струг и глодалицу. Укупна вредност помоћи износи 432.700 динара.

Светозаревићи од стабилних месечних примања имају једино социјалну помоћ у износу од 19.000 динара. Такође, обрађују земљу која се налази у Македонији, чувају неколико оваца и свиња и узгајају башту за своје потребе. Мајка Јасмина некада је радила у фабрици, али је тренутно без посла.


Захваљујем вам се на помоћи. Као што сам напоменуо, највише ми значи струг. Сада могу да радим, повећам месечне приходе, а пошто се већ годинама бавим техничким иновацијама са сином Миланом који је инжењер, можемо да остваримо неке наше идеје које би могле да се комерцијализују – рекао нам је Станимир.

Хуманитарна организација Срби за Србе захваљује се свим донаторима који су учествовали у овој акцији.

Рачуни и потврде финансиране помоћи